05 storing Remeha Selecta

Digtel

  • #1
Sinds kort 1 x op een dag deze 05 storing. Reset de ketel daarna en hij doet het dan wel weer. Monteur langs geweest heeft met een lampje de boel bekeken, en kwam tot de conclusie dat het de printplaat is. Vervangen kost ruim 500 euro. Nu is het ook nog zo dat de ketel bij het pakken van warm water erg bromt. Vooral in het begin hoor je de ketel even. Hier hebben ze nog niks aan kunnen doen. Ketel is nu 15 jaar oud. Is het verstandig om deze ketel nu te vervangen? Graag jullie mening.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Probleem met brommen ligt vaak aan afstelling of vervuiling van de luchttoevoer. 05 storing is meestal de branderautomaat.
Ik zou aan dit toestel niet te veel kosten meer maken.
 

Digtel

  • #3
Storing 05 is nog niet weer voorgekomen. Enigste probleem nu is dat de thermostaat blijft hangen op 20 graden, haal de thermostaat er even af en dan doet hij het weer een poosje tot hij weer blijft hangen. Warm water pakken is geen probleem. Thermostaat houd 20 graden aan maar verwarming zijn dan wel koud.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wat doet de ketel met een andere thermostaat?
 

Digtel

  • #5
Er komt vandaag nog een monteur langs. Gisteravond deed de ketel het weer prima. Het brom geluid bij warm water pakken deed hij vanmorgen wonderbaarlijk ook opeens niet meer. Even wachten op de monteur wat die te zeggen heeft. Zal hem ook vragen of hij de waardes van de ketel wil bekijken.
 

Digtel

  • #6
Brommend geluid komt door de 3 weg klep. Ga morgen even een andere thermostaat helen en kijken of die beter werkt.
 

Digtel

  • #7
Het lijkt er op dat de modulerende functie niet meer werkt. Heb er nu een andere thermostaat op zitten. Al een week geen problemen gehad alleen dat de ketel niet moduleert maar alleen aan en uit gaat. Gister toevallig wel weer een 05 storing gehad. Nieuwe ketel ben ik mee bezig, want als het winter wordt willen we er wel warmpjes bij zitten.
 

Digtel

  • #8
Inmiddels een aantal weken verder, met dezelfde ketel. Tot nu toe nog geen storingen weer gehad. Thermostaat doet het ook zoals hij het moet doen en moduleert ook weer. Heb wel de draden los gehad op de printplaat en schoongemaakt. Nieuwe ketel moet maar even wachten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu