Klusidee

 

5 klusideeën voor het beter organiseren van je kleding!

Is jouw kledingkast thuis ook één grote rommel en wil je de orde terug? Will jij eindelijk wat meer structuur aanbrengen in de kledingkast thuis? Je kleding eenvoudig organiseren hoeft geen probleem te zijn. Na dit artikel heb je ideeën opgedaan om te gaan klussen en je kleding beter te organiseren. Laat je inspireren door de volgende doe-het-zelf oplossingen uit buizen en koppelstukken!

1. Kledinghaken

kledinghaken

Een schitterende oplossing in je kledingkast is het ophangen van kleding en accessoires met behulp van kledinghaken. Je kunt hier van alles aanhangen! Deze kledinghaken kunnen gebruikt worden om onder andere handtassen, laptoptassen, sieraden of sjaals heel eenvoudig aan te hangen. Het bevestigen van de haken van Kee Klamp is heel eenvoudig: de haken op de gewenste plek plaatsen, vastschroeven en klaar! Dan kan je alles hieraan ophangen wat je maar wil! Deze doe-het-zelf oplossing is erg gemakkelijk en vlug in elkaar gezet.

Het ontwerp is van G-Style

Dressingindustrielurbain Rangementcrochetplacard Dressingetagerependerie  Dressingetagerependerietube Vestiairetuberaccords

2. De schoenenchaos beter organiseren!

schoenen-organiseren

Het ontwerp is van Home DIT.

Liggen de schoenen van jezelf, je man/vrouw of je kinderen ook overal? Of kan je juist net dat ene paar schoenen niet vinden? Zorg dan voor een einde aan deze chaos en monteer overzichtelijke schoenplanken met koppelstukken van Kee Klamp. Om ervoor te zorgen dat je zowel sportschoenen, zomerschoenen als laarzen en hoge hakken kunt opbergen, is de hoogte verstelbaar. De ruimte van deze schoenen kun je zodoende geheel naar eigen wens aanpassen. Je hebt dus niet alleen veel ruimte voor je schoenen gecreëerd, maar hebt ook een beter overzicht. Vanaf nu kun je bij nieuwe gelegenheden direct je passende schoenen vinden.

eigen-gemaakt-schoenenrek  schoenen-opberg-methode

3. Gebruik vrije ruimte van de kledingrekken!

gebruik vrije ruimteGebruik ook zeker de ruimte die ontstaat onder of boven de kledingrekken. Zorg dat je die ruimte volledig benut en plaats hier nog een kledingrek. De afmetingen kun je bij de voorbereiding van de montage met koppelstukken van Kee Klamp al bepalen. De vrije ruimte die zo onder of boven het kledingrek zal ontstaan, kan je bijvoorbeeld gebruiken om tassen of koffers te zetten. Uiteindelijk kun je natuurlijk nog veel meer kleding kwijt in je kledingkast. Tenslotte ziet het er meteen veel overzichtelijker en netter uit.

Het ontwerp is van Our Fifth House.

Amenagementplacardfacile  Dressingetagerependerie02  rangement-facile  Dressingmalinpenderie

4. De kledingkast is aan te passen in hoogte

penderiefaciletubeWil je ervoor zorgen dat al je kleding en schoenen in één kledingkast past? Meet de hoogte dan zodat bij de installatie al je kleding en accessoires in één kledingkast past. Meet de hoogte dan zo af bij het monteren dat al je spullen erin passen. Op de foto hieronder zie je dat de kledingkast is ingedeeld in verschillende afdelingen. Hierdoor is er ruimte voor overhemden, jassen en op de bovenste plank ook voor broeken. Tenslotte heb je onder de overhemden nog een extra plaats voor schoenen. Natuurlijk kan je de hoogte van de kledingkast aanpassen zodat een lange jurk ook in je zelfgemaakte kledingkast past.

 

 

 

5. Zorg voor een gepersonaliseerd kledingrek!

gepersonaliseerd kledingrekAls jij totaal geen overzicht kan houden in je kledingkast, creëer dan zelf kledingrekken die zowel je kleding, maar ook je tassen, hoeden, schoenen of zelfs boeken plaats zal bieden. Hierdoor heb je alles op één plek, dat is dan overzichtelijk en netjes!
Het maken van een open kledingkast is een groot voordeel. Het is mogelijk om heel snel de kleding te vinden die je zoekt. Daarnaast heeft ze een creatief uiterlijk, vooral mooi als je veel bijzondere kleding hebt.

Portantvetementsimpleurbain  Portantsimpleindustriel

Het ontwerp is van Apartment Therapy

Een eigen kledingrek samenstellen hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn: gebruik bij het samenstellen Kee Klamp koppelstukken, hierdoor kun je altijd je kledingkast aanpassen. Met meer planken heb je extra ruimte voor je schoenen, tassen, koffers etc.. Door dit kledingrek is het mogelijk om je kleding te ordenen door je eigen doe-het-zelf project. De industriële stijl van je kledingkast of kledingrek zal nu voltooid zijn.
Ben jij ook iemand die altijd door de kledingkast of het schoenenrek moest zoeken en wil je een beter overzicht? Dan kan je vanaf vandaag beginnen met het beter ordenen hiervan!

Deze blog is een gastblog van Simplified Building, dus wanneer je hulp nodig hebt bij het maken van je eigen kledingkast of kledingrek, neem dan even contact op met onze experts. Meer ideeën kun je tevens vinden op ons Pinterest profiel  waar je verschillende kledingkasten en kledingrekken zult vinden.