Zwevend toilet te ver van achtermuur

Saucisson

  • #1
Ik ben de WC aan het verbouwen. De oude pot is weg en er komt nu een nieuwe zwevende. De WC is erg diep dus ik ga achterin de WC een halfhoog zandsteenmuurtje (70mm lijm blokken) bouwen (stenen heb ik nog over) met daarboven een kastdeur. Hier zitten meteen allerlei onogelijke buizen kranen e.d. verstopt.
Bijkomstigheid is dat de afstand van het inbouwreservoir naar de achtermuur en de 110mm aansluiting te groot is geworden voor de standaard aansluitingen. Zie tekening.



De standaard leiding gaat naar beneden uit het reservoir maar moet dus een stukje naar achteren. Ik dacht het als volgt op te lossen: 2x een 90 graden pvc bocht aan elkaar waarvan een met manchet voor de buis uit het reservoir. Evt nog een stukje 110 er tussen maar het zou best eens uit kunnen komen, ook omdat ik het bestaande manchet op de 110 in de vloer kan omdraaien.

Is dit ok? Of kan dit verstoppingen veroorzaken?

Deel twee is de verankering van het reservoir. Het reservoir zit aan de grond met twee schroeven, twee schroeven in het midden naar de achtermuur en nog twee boven naar de achtermuur. De achtermuur is te ver nu. Dus twee balkjes plaatsen met hoekijzers is mijn idee. Is dit sterk genoeg? Moeten de hoekijzers naar beneden naar achteren of naar voren? Ik weet niet precies hoe de krachten gaan werken van de pot. Flinke balken nodig of valt dat wel mee? Wat misschien ook kan, is het reservoir in plaats van aan de achtermuur bevestigen hem aan het kalkzandsteen muurtje bevestigen?

Graag jullie wijsheden!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Persoonlijk ging ik wel geheel naar achteren

zie tekening



zal je wel denken waarom, nou het belangrijkste wat je vergeet is de koof hier zit de standleiding riool in.

Als hier lekkage in komt dan moet je in jou situatie gehele wc weg slopen.

en als je hem maakt zoals ik dat laat zien kan je de koker open maken wel met brekerij maar wc kan je laten zitten.

om naar achteren gaan van je riool wat in de vloer zit kan je een sprongbocht gebruiken


of deze

 

Saucisson

  • #3
Henk dank voor je inzichten.
Een groot deel van de koof die uit 7cm gibo is opgebouwd kan ik juist wel bij via de "kast" welke boven het halfhoge muurtje komt (een grote kast deur). De leidingen en kranen die er lopen wil ik weg werken achter die zelfde kast deur. Mocht ik ooit moeten breken dan kan dat in eerste instantie van uit de kast en kruipruimte. Oftewel uit het zicht

De sprong bocht ziet er uit als een wat plattere 2x 90 graden bocht met tussenstuk, komt dat op het zelfde neer?

Nog tips mbt de bevestiging van het reservoir?

dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu