Zonnescherm serre gaat vaak niet meer omhoog, soms wel

Hetty2

  • #1
Lang weggeweest maar nu verhuisd en in een nieuw huis weer nieuwe vragen. Er is hier een serre met electrisch bedienbaar zonnescherm. Die gaat prima 'uit' maar naar boven hapert hij vaak. geen geluid dan, niks. Heel soms doet ie het echter wel. Iemand zei dat er een nieuwe motor in moet. Zou dat kunnen? Of kan er iets anders aan de hand zijn. Als er maar 1 motor in zit en naar beneden doet ie het prima, dan zou de motor toch goed moeten zijn? Of denk ik nu te simpel.

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou beginnen bij het begin: de schakelaar controleren, dus meten met meetinstrument of tweepolige spanningszoeker. Eruit halen en ohms meten kan ook.

In dit onderwerp vind je een schemaatje hoe zo'n schakelaar meestal aangesloten zit: Bediening zonwering.

Als je daar niet vertrouwd mee bent, zou je die schakelaar ook gewoon kunnen vervangen. Is altijd nog veel goedkoper dan een nieuwe motor of een nieuw scherm.

En dan zit er in het scherm ook nog een eindschakelaartje (voor de bovenste stand) waar wat mee mis zou kunnen zijn. Dat is echter helemaal mijn gebied niet, geen idee of je zo'n ding zou kunnen vervangen (en al helemaal niet hoe!). Maar daar weet een van de zonweringsspecialisten vast wel raad op indien nodig.
 

Hetty2

  • #3
De bedrading (muurschakelaar) heb ik losgehad. Als ik de naar boven en naar beneden draad verwissel is het tzelfde probleem. ik dacht daarna aan een draadbreuk, maar die zit in de muur...ik kan er voor 90 euro voorrijkosten plus 1ste half uur een bedrijf naar laten kijken. (ze zitten vrijwel op de hoek). Maar ja...raar dat ie het soms goed doet. Dan zou je zeggen klein probleem.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Ik zou beginnen om alle geleiders en ook de rollen waar het koord overloopt eens na te kijken en of te smeren.
Ik vermoed dat daar het probleem ligt.

Kijk eerst even of de koorden een gelijke spanning hebben links en rechts.
 

Hetty2

  • #5
Hij doet het de laatste 2 dagen wel weer. als ie het niet doet, hoor je ook totaal NIETS, dus geen slecht lopende proberende geluiden, echt NIKS. Inmiddels het bedrijf voor 90 euro laten komen. Conclusie: nieuwe motor. Ze hebben niet gesmeerd en niets over de spanning gezegd. Ik zie het nog maar ff aan, want deed het dus weer wel. Hoe moet dat smeren precies?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu