Zelf rolluiken maken

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik vroeg me af of je zelf rolluiken kan maken. Ik heb er voor mijn huis een flink aantal nodig en het bedrijf dat er al een paar heeft geplaatst maakt ze ook zelf uit losse onderdelen. En zelf maken is uiteraard goedkoper dan laten maken.

Zijn de benodigde onderdelen te koop voor een particulier?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
De spullen zijn wel te koop op internet. Ik kwam laatst een Duitse webshop tegen, toen ik op zoek was naar een buismotor.
Volgens is het niet zo makkelijk om een rolluik zelf te bouwen. Het plaatsen van de as en het vastzetten van het lamellenpakket moet vrij nauwkeurig gebeuren, anders komt het rolluik klem te zitten in de rails.

(Ik ga even ervan uit dat je het hebt over rolluiken waar de kast van binnenshuis is te openen. Die voorzetrolluiken kun je denk ik wel makkelijk zelf plaatsen)
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb het over rolluiken aan de buitenkant van het huis, al dan niet elektrisch of handmatig bediend. Ze worden ook gebruikt als anti inbraak middel.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Die worden volgens mij op maat gemaakt bij de fabrikant, maar dat weet ik absoluut niet zeker.
Ik zag in die Duitse webshop geen kasten of rails.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik weet dat het lokale zonweringsbedrijf hier in mijn woonplaats die dingen zelf maakt. Heb ik de monteur horen zeggen. Misschien verkeerd begrepen en bedoelde hij zelf in elkaar zetten.
 

Poster

  • #6
Hallo

Mijn rolluiken zijn op maat/raambreedte/ hoogte gemaakt, dat houd in, de kast, de lamellen,(breedte/lengte) , het oprolsysteem, glijgoten.

Het geheel keurig gespoten in de gewenste ral-kleur.

Het lijk mij een hoop werk om dit zelf " netjes" te doen.

Maak eerst maar eens een kostenplaatje van de onderdelen, dan vallen de maak/totaal kosten af fabrikant misschien nog wel mee.

Grt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu