Wie weet het merk van deze stortbak ?

Ronell

  • #1


Ca 6 jaar geleden bij een bouwmarkt (volgens mij Gamma) gekocht een toilet met duoblok. productiedatum (in de stortbak geprint 23-5-5). Klacht is dat stortbak langzaam leegloopt waarna vlotterkraan iets open gaat staan wat een sissend geluid geeft (en een hogere waterrekening ...).
Ik heb alle bekende kunstjes al gedaan om het tij te keren maar tot op heden geen succes. Bodem klep schoon gemaakt, omgekeerd, ingevet etc. etc. Bodemklep heeft maat 69x26x3 mm (volgens lineaal dus niet helemaal zuiver) Aan het rubber zelf is niet veel te zien maar het lijkt alsof binnenmaat te ruim is geworden. Ik kan het rubber namelijk vrij gemakkelijk uit het midden van de flensbevestiging trekken. heb getracht een gerberit 69x23x3 mm op maat te snijden maar is niet gelukt. Bekende bouwmarkten hebben het rubber niet en herkennen het ook niet. Wat erger is, is dat ook twee plaatselijk goed bekend staande loodgieters het rubber niet kennen. Dus wie het weet mag het zeggen ...

Wie herkent aan de foto's welke merk stortbak dit is ? of wie heeft een tip om deze zo simpele reparatie mogelijk te maken ?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Probeer eens een bodum klep van WIS(1e letter alfabet) van d oude serie 250 deze heeft dezelfde buitendiameter al jou bodumklep.

verkrijgbaar bij de betere vakhandels.

Omschrijving WIS@ BODEMKLEP OUD V 250 SE10
Artikelcode leverancier 8050390021

sucses

john
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Zal wel over stromen je kan een andere flotteur plaatsen
 

Ronell

  • #4
@Henk253: bedankt voor je antwoord maar overstromen doet het ZEKER NIET ! Heb namelijk kap er af gehaald. Eenmaal doorgespoeld en opnieuw laten vullen. Toen streepje gezet aan de binnenkant op waterniveau. Na een tijdje zie je het water zakken... Het is ECHT de uitlaat!

@De loodgieter: De WISA klep waar je het over hebt ken ik niet maar ik heb wel een poging gedaan met een GERBERIT rubber (verkrijgbaar bij Praxis). Deze is 69x23x3. In mijn onschuld had ik bedacht de binnenmaat wel iets ruimer te kunnen snijden maar inmiddels weet ik dat juist de passing van de binnenmaat het belangrijkste is. De originele ring is binnenwaards 26 mm maar hang me er niet aan op want ik heb de indruk dat die iets te ruim is ... en juist daardoor lekt. In ieder geval bedankt voor je antwoord. Ik ga eens op zoek naar de maten van de door jou voorgestelde WISA klep.

Het valt op dat hoe voller de stortbak hoe meer lekkage. tevens staat de ring inmiddels wat conisch. Daarom denk ik dat de ring aan de binnenzijde lekt. Heb geen proef gedaan met het niet bijgesneden GERBERIT rubber dat van zich zelf 23 mm is Zou wel lekker strak zitten natuurlijk maar ring zal denk ik gaan vervormen waardoor ook weer lekkage optreedt. Het type rubber van de GERBERIT lijkt ook veel harder dan het origineel.

Dus vraag blijft staan: Wie herkent dit merk stortbak of weet een nummer van een ring met binnenwaardse maat 25 of 26 mm. Toevallig zie ik in een ander draadje Toilet blijft zachtjes doorspoelen dezelfde stortbak als die van mij terug met hetzelfde euvel maar met veel betere foto s . Iemand die meer weet ?
 

Ronell

  • #5
@De loodgieter: Het rubber waar jij het over hebt is 69x23.5 mm. Dat gaat niet passen. Het originele rubber is 69x26 maar zou ook 69x25 kunnen zijn. Oude rubber is niet veel aan te zien maar is door veroudering wellicht verhard. Staat ook een beetje conisch (met de punt omlaag).

Alleen als je een beetje op de overlooppijp drukt (en daardoor de druk op het rubber) stopt het lekken. Het tijdelijk verzwaren helpt helaas niet. Wie o wie weet raad ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Hoe ziet de pot uit compleet met druk knop maak daar ook een foto van

en staat nergens iets van een naam ergens in om evt verder te zoeken want er zijn zooooo veel soorten potten merk en merkloos.
 

Ronell

  • #7



Zoals verzocht bij deze drie foto's van de pot + bak + detail bedieningsknop. Ik heb nergens een merk kunnen ontdekken. Op de pot staan enkele tekens ingedrukt maar die zijn niet leesbaar meer na het glazuren. Enkel een keurmerk KIWA6 aan de buitenzijde van de pot heb ik kunnen ontdekken.

Hopelijk geeft jullie dit toch meer houvast.
 

Ronell

  • #8
Ik heb het opgegeven :(

Er lijken geen onderdelen leverbaar voor dit type reservoir.
Uiteindelijk heb ik een Geberit universeel spoelmechanisme er in gezet. Dat past net. Weliswaar geen twee spoelknoppen meer maar een spoelonderbreking. 't ziet er hopeloos ingewikkeld uit en ik denk dat mocht ook hier ooit een rubber moeten worden vervangen dat alles weer uit elkaar moet maar goed het werkt en niet onbelangrijk de lekkage is over :D
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Ja, heb je met onbekend merk.

mooi dat het zo een beetje is op gelost. :prima:
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #10
Volgend mij is dit gewoon een sphinx, ben dit type toevallig vorige week ook tegengekomen op 2 adressen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #11
Als het een echte sphinx is staat dat er in de bak en in de pot of het is een nagemaakte.

ook stond deze niet in de sphinx catalogus
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu