Whirlpool Indiana C Condensdroger stopt na enkele minuten

MattB

  • #1
NC Code 8575 846 12062 en het servicenummer: 07 0741 116278.

De aard van de storing laat zich het best als volgt omschrijven:
Wanneer de droger aan een droogcyclus begint, ongeacht of het programma op 'Extra droog', 'Kastdroog' of 'Strijkdroog' staat, breekt de droger deze na enkele minuten af. De droger gaat piepen (als waarschuwing, denk ik) en het rode lampje bij 'Watercontainer' gaat branden, evenals het groene lampje bij 'Einde'. In de watercontainer zit echter niet of nauwelijks water en wanneer je deze eruit haalt, opnieuw erin doet en opnieuw een cyclus start, dan stopt de droger er na enkele minuten wederom mee.

De warmtewisselaar wordt regelmatig schoongemaakt. Ook al een paar maal een halve liter water er door heen laten lopen. Loopt gewoon in de watercontainer, m.a.w. geen verstopping in de leiding. Het lijkt er op dat de sensor die checkt of de watercontainer vol is niet goed werkt, en dat die daarom de melding geeft dat de container vol zit.
Opmerkelijk is wel, dat deze storing vorig jaar ook diverse malen optrad. Maar zodra het koeler werd, was het probleem verdwenen. De hele winter geen last van gehad.

Hopelijk kan iemand mij helpen.
Alvast bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wordt het apparaat wel warm in het begin ?
Zo ja dan is het mogelijk dat er stof bij het verwarmingselement zit waardoor de machine de warmte niet kwijt kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu