Water stortbak naar gootsteen

FoekeB

  • #1
Hallo,

Ik heb een nieuwe WC met spoelbak en pvc buizen laten aanleggen. (zat nog een systeem met loden pijpjes in ons huurhuis.) Het is een vrij ouderwets systeem, de afvoer van de gootsteen van de WC en badkamer zijn aangesloten op de WC zelf. Het water uit de gootsteen loopt dus via de WC naar het riool. Nu blijkt dat het water uit de stortbak van de WC via de buizen in de gootsteen omhoog komt. Helaas kunnen de pvc-buizen niet schuiner omhoog staan, aangezien de gootsteen op bijna dezelfde hoogte zit als de wc. Heeft iemand enig idee hoe ik ervoor kan zorgen dat dit water niet meer omhoog komt? Bestaat er iets als een waterkering voor PVC buizen dat ervoor zorgt dat het water maar 1 richting op kan? De afvoer van de gootstenen via een andere afvoer dan de WC laten lopen ofwel het creëren van een nieuwe afvoer lijkt me ook een duur verhaal worden, zeker voor een huurhuis.

groeten, Foeke
 

Rioolman

  • #2
Er bestaan zogenaamde terugslagkleppen deze zorgen ervoor dat het water niet terug stroomd.
Als je toevallig een toilet hebt met een achteruitlaat dan zijn hiervoor manchetten te koop met een wastafel aansluiting.
En anders toch maar een gatje boren voor een nieuwe leiding.

Succes.
 

FoekeB

  • #3
Bedankt voor je antwoord! Ik heb helaas geen toilet met achteruitlaat, dan paste de wc helaas niet in het hokje. Waar kan je die terugslagkleppen kopen? Gewoon bij de bouwmarkt ofzo? Ze zijn ook verkrijgbaar vooor pvc buizen? Had even op internet gekeken, maar daar werd ik niet veel wijzer van, ben nogal een leek op terugslagklepgebied;)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bij een sanitairspecialist zullen ze die dingen wel hebben, misschien ook bij de grotere bouwmarkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu