Water blijft in de gootsteen staan na een bepaalde tijd

Klussiez

  • #1
Het water in de keuken loopt wel door maar blijft bij een grote straal water na ongeveer 15 sekonden staan. Er blijft dan een laag water staan van 10 centimeter. De ontstoppingsdienst is 2 weken geleden geweest en heeft het met een soort draad schoongemaakt tot 10-15 meter verderop.

Nu komt het mysterie.....als je de kraan keihard aan laat staan en er staat 10 cm water in dan loopt het weg als je er een heel klein beetje zeepsop bij doet. Met gewone zeepsop lukt het wel, met ontvetter niet.

Zou dit een beluchtingsprobleem zijn. Dan zou ik de loodgieter moeten laten komen voor zo'n beluchter.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Kan best zijn dat er teveel haakse bochten in zitten of afvoer buis is te nauw.
 

Klussiez

  • #3
Ik zal waarschijnlijk de loodgieter gaan vragen hier iets mee te doen. Weet iemand hoe het zit met dat mysterie dat als je er een beetje zeepsop bij doet dat het dan ineens wel doorloopt?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Plaats eens een foto van je afvoer onder in je aanrecht kastje.

En kon de ontstopper wel goed in de leiding komen van af je keuken aan sluiting of moest hij een leiding door zagen?

En in afwasmiddel zit altijd ontvetter want anders werkt het niet.
 

Klussiez

  • #5
De afvoer ziet er vrijwel exact hetzelfde uit als onderstaande, ik neem aan dat het kleine pijpje linksboven is voor de afvoer voor de extra gaatjes bovenin een spoelbak.



De ontstopper kon goed in de leiding komen hij hoefde niets af te zagen.

Het feit is dat als ik de kraan keihard aanzet dan komt er op een gegeven moment zo'n 10 cm water in te staan en die loopt niet weg tenzij ik de kraan uitzet. MAAR doe ik er een beetje wasmiddel bijgieten dan loopt het wel weg terwijl de kraan nog keihard aan staat.
 

Xr8

  • #6
Die tuit is voor het aansluiten van een vaatwasser. Je kunt deze sifons ook verkrijgen met een beluchter erop. In sommige gevallen kan dat uitkomst bieden. Nadelig zal het nooit ziijn.

Succes.
 

Klussiez

  • #7
Ze hebben het nog een keer schoongemaakt met een draad en er is een beluchter geinstalleerd, maar het werkt niet.

Het mysterie blijft.....als je de kraan keihard aan laat staan en er staat 10 cm water in dan loopt het weg als je er een heel klein beetje zeepsop bij doet.

Wie weet waarom het wel wegloopt als je er een klein beetje zeepsop bij doet? Maar vooral, waarom blijft dat water nou staan?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Kan je een foto maken van je gootsteen plug van uit boven zijde

en kan je een foto maken van de aansluiting in je aanrecht kastje

Zodat we ook beter kunnen zien je situatie

dit kwam ik nog tegen wat het afwas doet

zwemmend peper
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Alles heeft te maken met Oppervlaktespanning en afwasmiddel verbreekt die spanning net zoals bij de peper.

Je gootsteen zit daar ook een overloop in?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Het lijkt mij een ontluchtingsprobleem, door een grote hoeveelheid water ontstaat er tegendruk in de afvoer, dat kan door een te nauwe afvoer, veel bochten, gedeeltelijke verstopping of door een hoofdriolering die niet goed afloopt.
 

Klussiez

  • #11
Het is een standaard wasbak met een overloop. De afvoer is ook gebruikelijk, vrijwel hetzelfde als onder-staande alleen zit er dan nu een kleine beluchter op de kromme bovenkant. Ik heb nu geen telefoon met fototoestel bij de hand maar mocht het nog noodzakelijk zijn kan ik nog foto's maken, maar ja het is standaard spul.




Nu begrijp ik dat het verbreken van de opper-vlaktespanning van het water door zeepsop de reden kan zijn van waarom het doorloopt. Maar wat loopt er dan ineens goed door? In de filmpjes gaat het om peper. Gaat het bij deze weerstand in mijn afvoer om vuil of is water datgene wat ineens goed doorloopt?

Jan zei:
Het lijkt mij een ontluchtingsprobleem, door een grote hoeveelheid water ontstaat er tegendruk in de afvoer, dat kan door een te nauwe afvoer, veel bochten, gedeeltelijke verstopping of door een hoofdriolering die niet goed afloopt.


Ik heb ook wel eens gelezen dat er in vrijwel ieder huis een riool ontluchtingssysteem is. Dat is dan een lange pijp die aangesloten is op het riool en helemaal naar boven loopt naar het dak en eindigt onder een dakpan, de luchtbellen worden dan op die manier afgevoert. Die luchtbellen zijn dan vaak de oorzaak van dat water niet goed wegloopt, zo'n pijp kan verstopt raken, het is geen regenafvoer. Ik heb inderdaad een brede pijp lopen langs mijn cv ketel boven.

Hoe kan je vaststellen welke van al die mogelijke oorzaken het is?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12
Dat peper is een soort molecuul die aan de oppervlakte drijft en de afwas middel verbreekt die oppervlakte spanning waar door het water weg kan.

het is ook moeilijk in te schatten hoe het bij je loopt de riool en afvoeren, soms wil het wezen dat bij rustig stromen van het water alles goed weg loopt, maar als je snel laat stromen dus veel aan bod van water dat de afvoer vol gaat lopen.

Ook heb ik wel eens gezien dat de overloop zelf verstopt was en de afvoer open maar het water blijft dan hangen.

Je kunt met een veer door de afvoer heen gaan en je komt geen verstopping tegen, maar ondertussen kan de leiding en vooral keuken aan gekoekt zijn met vet resten.



wat voor type veer hebben ze in je afvoer gehad?

je kunt ook een camera inspectie van je leidingen laten uitvoeren om meer te weten komen over problemen in je riool.
 

Klussiez

  • #13
Kan de oppervlaktespanning van het water ook verbroken worden door koud water?

Als ik zeepsop erbij doe loopt het water sneller weg. Maar als ik in plaats van warm water koud water gebruik loopt het snel weg.

Simpele test is dat als het warme water blijft staan
in de gootsteen dan zet ik snel de warme kraan dicht en zet de koude kraan heel hard. Even wachten en het loopt weg.
 

Klussiez

  • #14
Koud water is zwaarder dan warm water volgens natuurkundigen. Dat zou al een verklaring kunnen zijn.
Volgens andere discussies op Klusidee kan het ook een luchtbel zijn die uitzet bij warm water. Daardoor blijft het warme water dan hangen maar het koude water loopt dan door.
Een luchtbel kan zich vormen als er vuil is of een verzakking. Er kan dan een luchtbel ontstaan in de ruimte tussen aan de ene kant een sifon en aan de andere kant vuil of een verzakking.
 

Klussiez

  • #15
Nu is het probleem nog steeds niet opgelost, ook niet na het installeren van een beluchter.

Kort samengevat:
Als het water warm is loopt het niet weg, anders wel.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #16
Likt er toch op dat je een dubbel waterslot hebt.
de eerste is je sifon, de 2e zit in je leiding door een verstopping of verzakking.
 

Klussiez

  • #17
De ontstoppingsdienst heeft 2x met een apparaat alles schoongemaakt. De situatie is nu als volgt:

Met zeepsop loopt het zeer warme water wel altijd weg, als het dan wegloopt blijft het weglopen.
Maar het zeer warme water loopt niet weg nadat je er koud water bij gedaan hebt.

Nu heeft die ontstoppingsdienst alles aan de huisbaas doorgegeven, hij zegt dat ze misschien wel de hele kamer openbreken om te kijken hoe de riolering precies loopt, hij begrijpt niet waar er een verstopping zit.
Vreemd allemaal want ik heb het met deze situatie al een keer meegemaakt dat de ontstoppingsdienst het in 1 keer goed had ontstopt.

Is er nu niet een andere methode?
 

Sewerboy

  • #18
Henk heeft het ook al geopperd, een camera inspectie laten uitvoeren
 

Klussiez

  • #19
De ontstoppingsdienst is geweest en heeft het nu 3x schoongemaakt maar het warme water loopt niet goed door. Hij zegt dat de afvoerbuizen na de sifon te groot zijn om uit te frazen zodoende dat het schoonmaken niet werkt. Nu zou er een luik in de keuken gemaakt moeten worden en van daaruit zou hij het dan goed schoon kunnen maken. Ik geloof dat die zei dat kamera inspectie niet kon vanuit de keukenkast.

Hoe ver moet je hiermee gaan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu