Wasmachine siemen xlm130A - ontstoringscondensator

Jjvk

  • #1
Dag
Het is nu al de 2de maal in 9 maanden dat ik pech heb met mijn wasmachine. Namelijk de watertoevoer naar de zeepbak wordt aangevoerd door twee zwarte darmpjes. Over 9 maanden is er één afgeschoten met als gevolg, de komplete maschine in het water.
Alles drooggemaakt met behulp van luchtcompressor + 2 dagen laten uitdrogen en ik had het geluk dat de machine terug weer in orde was.
Eergisteren terug hetzelfde voorval, darm schiet terug los langs binnen en de maschine terug helemaal in water met als gevolg de zekeringen sprongen deze maal uit.
Terug de machine drooggemaakt met compressor, alles uitgeblazen, 2 dagen laten uitdrogen, maar ik zag dat de ontstoringscondensator, ingang stroomkabel volledig zwart was en zelfs scheuren vertoonde.
Mijn vraag is nu de volgende : kan ik als "test" om te zien of de maschinen nog andere fouten of breuken zou vertonen, deze condensator elimineren ( uithalen )en de spanningskabel gewoon doorschakelen?
Zo zou ik eventueel, voordat ik het wisselstuk bestel, kunnen zien of de machine nog werkt? Indien er nog andere fouten inzitten dan koop ik liever een andere.
Hartelijke dank,


Dank
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat is geen condensator maar een filter.

Je kan die idd gewoon doorverbinden dan werkt het prima maar geeft wel netstoringen.Je zal daar zelf waarschijnlijk geen directe hinder van ondervinden.
 

Jjvk

  • #3
Hartelijke dank voor de reactie.

Sorry voor de verkeerde benaming, maar deze heb ik teruggevonden op een site voor wisselstukken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu