Wasmachine aanpassen

Babeau

  • #1
Wij hebben een wasmachine type bovenlader AEG Lavamat 45260. Op de plek waar we hem willen gebruiken is geen 'normale' stroom- en watervoorziening. Stroombron is een generator tot 1600 watt en we willen zelf een emmer warm water in de machine doen. Het warmte-element heb ik losgekoppeld omdat de generator dit niet trekt. Maar wat we ook doen, de programma's willen niet starten. Afpompen geen probleem, hierbij draait de trommel ook, maar daar blijft het bij. Ik vermoed dat ik tegen nogal wat sensors aanloop waarvan ik niet weet hoe ik deze moet omzeilen. Te beginnen met mogelijk een sensor die meet of er druk op de leiding staat, tja en die waterdruk hebben we dus niet.
Heeft iemand een idee hoe ik de machine kan aanpassen zodat deze onder onze omstandigheden kan werken?
Bij de foto: zijn dit nu watersloten of sensoren die de waterdruk meten?
Alvast dank.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat zijn inlaatventielen.


Ik denk niet dat u e.e.a. werkend krijgt zonder verwarmingselement, het circuit is onderbroken en de machine zal het niet doen.
Met spoelen moet er 4 of 5 keer nieuw water in gedaan worden omdat het water dat er in zit wordt weggepompt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Het waterprobleem kan je oplossen dmv twee hoog geplaatste regentonnen, zwaartekracht doet de rest, wel zelf bijvullen.
Indien dit niet mogelijk is plaats dan een klein dompelpompje in een regenton en sluit die aan op de machine, wel een bypass plaatsen zodat de pomp altijd water verpompt omdat deze dat gebruikt voor de koeling.
Of je moet heel handig zijn en een pompschakeling maken en de ventielen als aansluting gebruiken.Mogelijk zit er nl een waterteller bij of in de ventielen.

Je hebt een element nodig, als de machine de temperatuur niet kan halen blijft deze wassen totdat de wastemperatuur is bereikt.
Je kan ervoor zorgen dat het element niet teveel stroom verbruikt zodat je generator het wel trekt.
Je kan daarvoor bv een dimmer gebruiken die het vermogen van het element kan hebben en zo het vermogen begrenzen.(of koud wassen dan doet het element ook niets)
 

Filimatt

  • #4
Er bestaan voor deze problemen een speciale weerstand die een lager vermogen heeft


M.v.g. Filip
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu