Wasdroger Miele Novotronic T565C ventileert niet

Omega6666

  • #1
Onze wasdroger heeft als klacht dat hij, ondanks dat hij prima verhit en centrifugeert, toch niet droogt. Vocht wordt verder wel goed weggepompt.

Als ik linksonder de condensor eruit haal en open laat, en de 'gesloten deur detector' hack door er iets in te stoppen, om hem vervolgens te starten met standje '20 minuten warm', en mijn hand er linksonder instop, waar de condensor hoort te zitten, dan voel ik vochtige lucht aan komen blazen, dat nu wat minder warm is, aangezien het deurtje geopend is (ik zie het verwarmingselement wel rood opgloeien), maar de koele lucht die langs de koelribben zou moeten blazen m.i., vanaf de zijkant, om de warme, vochtige lucht te laten condenseren, is afwezig.

Lange zin...

Moet ik deze ventilator checken? Waar zit deze, en hoe kom ik hierbij? Zou het wat anders kunnen zijn? Is er meer informatie nodig?

Groet,
Tom
 

Omega6666

  • #2
Inmiddels het testprogramma gevonden, en 'm op de stand van koude lucht ventileren gezet. Opvallend genoeg draait de koude ventilator dan wel.

Is er een thermostaat die bepaald wanneer de koude lucht ventilator moet aanslaan? Zo ja, waar kan ik deze vinden?

Koude lucht ventileren slaat tijdens een gewoon programma echt niet aan, hoe lang ie ook draait (met dichte deur).

Met vriendelijke groet,
Tom
 

Omega6666

  • #3
Ik ontdek zojuist nog iets: bij de '15 minuten koud' stand slaat de koude lucht ventilator wel aan.

Er zitten twee thermostaten bij het verwarmingselement, heb ik begrepen. Hier weet ik ook bij te komen, maar zit hier het euvel wel, gezien de klacht?
 

Omega6666

  • #4
Zou iemand mij kunnen helpen met bovenstaande vragen?
 

Omega6666

  • #5
Ik heb zojuist de thermostaten doorgemeten. De ene met drie aansluitingen meet tussen wit en wit 0,5 Ω, zelfde 0,5 Ω tussen wit en wit van de andere thermostaat met 2 aansluitingen. Ik meette oneindig tussen wit en rood van de thermostaat met 3 aansluitingen.

Kan iemand bevestigen of dit goede waardes zijn, en heeft iemand een idee waar het euvel zich bevindt?

Bij voorbaat dank,

Tom Slijkerman
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #6
Machine gaat draaien op normaal kastdroog als trommel andere kant op gaat draaien komt ventilator motor ook tegelijk in samen met vw element,clixons zijn verder goed,ventilator zit aan onderzijde onder de metalen kap indien je deze op een verhoging zet en aanzet kijk dan eens als de trommel andere kant op moet draaien of deze inkomt, indien dit niet het geval is deze even met de hand een zetje geven komt deze dan wel in is de condensator die bij de ventilator zit defect
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu