Wasdroger aansluiten op afvoer wasmachine

R.J

  • #1
Hallo allemaal,

We zijn van plan een wasdroger te kopen (onze eerste). Uiteraard willen we geen slang naar buiten. Als ik het goed begrijp, kom je dan op een exemplaar met een bak erin, die je iedere keer moet leeggooien. Nu hoorde ik laatst, dat het mogelijk zou zijn, de afvoer van de wasdroger aan te sluiten op de afvoer van de wasmachine. Dat klinkt natuurlijk wel erg handig. Heeft hier iemand ervaring mee?

Groeten, Ralph
 

Helpende Henk

Specialist Witgoed
  • #2
Dit klopt, je kan de slang die van de pomp neer de condensbak loopt los halen en er een losse slang opzetten die dan naar de afvoerbuis van de wasmachine loopt.
Bij het ene apparaat gaat dit makkelijker dan de andere, maar het is altijd zelf te doen.
Prijs van een losse condensslang kan orgineel oplopen tot 40 euro.
in de meeste gevallen kan een alternatief slangetje .....kost +\- 8 euro
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Beste Ralph,

Ieder voordeel heb ze nadeel (wie zei dat ook weer).

Handig van een condensdroger is dat je inderdaad geen afvoerslangen hoeft aan te leggen, en het water met een klein slangetje naar de rioolafvoer kunt leggen.

Maar een nadeel van een condensdroger is, dat waar een afvoerdroger de hete lucht direct naar buiten toe wegwerkt (kost dus wel extra energie), de condensdroger alle energie van het verwarmen, condenseren enz, binnen de ruimte verwerkt.

En dat betekent doodgewoon dat het in die ruimte véél warmer wordt dan wanneer je een afvoerdroger zou gebruiken. 's Winters niet zo'n probleem meestal, maar indien je dat ding 's zomers ook gebruikt - hoort natuurlijk dan aan de waslijn, maar gemak dient de mens - kan het knap heet worden in de (bad)kamer of (bij)keuken waar die droger staat.

Daarnaast kan het soms, vooral bij gebruik van wasverzachter, gaan stinken, omdat ook de afgewerkte lucht van de droger in de ruimte terecht komt.

Om van dit alles zo min mogelijk last te hebben is een goede ventilatie absoluut noodzakelijk bij gebruik van een condens-droger!

Ik heb zelf nú een condensdroger, met zo'n ingebouwd afvoerslangetje, na 20 jaar een afvoerdroger gehad te hebben. Kwam makkelijker uit, maar eigenlijk heb ik er een beetje spijt van, want hij staat op een zolder waar het toch al knap warm wordt!

Zodoende mijn reactie, je kunt maar beter ook de nadelen kennen voor je beslist. Verder bevalt de condensdroger ons overigens uitstekend!

Er zijn diverse modellen waar die afvoerslang al standaard bij hoort, even naar vragen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu