Wandmengkraan montage hoe?

TwinX

  • #1


Beste ik heb 2 setjes mooie kranen gekocht maar de handleiding is belabberd. Er zit zelfs geen beschrijving bij. Nu heb ik naar wat plaatjes gezocht en bovenstaande afbeelding komt erg dicht in de buurt.

Nu wil ik de kraan in mijn muur verwerken mag dat wel? Omdat ik op klusidee overal lees dat als je leidingen in de muur verwerkt moet solderen.

Daarnaast hoe bevestig je een kraan als deze aan de muur? Middels de 2 kleine gaatjes? Omdat de vorm niet vlak is ziet het er voor mij wat onlogisch en onpraktisch uit.

Verder moet ik de tap bevestigen aan een muurplaatje als bijgevoegde link? Ik vind het een fragiele constructie.




Alle hulp is welkom. Alvast bedankt.
 

Marcn88

  • #2
Het plaatje wat u laat zien is een inbouwkraan hiervan komt het messing gedeelte in de muur u zult dus een groot gat moeten hakken waar de kraan in zn geheel invalt rekening houdende met de kw een ww leiding links en rechts van de kraan dit kun u aansluiten met koper dmv soldeer puntstukken haaks of recht gelang de ligging van de leidingen iig niet knellen in de muur persen van kunstof kan wel in de muur ligt eraan wat voor een type leidingen u in de muur heeft zitten
 

TwinX

  • #3
Dank voor je hulp.

Het messinggedeelte van de kraan is schroefdraad. Ik begrijp dus dat daar een koppelstuk op moet met overgang naar soldeer?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als ik u een tip mag geven, plaats inbouwkranen ALTIJD van een bekend merk.

Dan kunt u sowieso eenvoudig een inbouwhandleiding downloaden /opvragen

En nog veel belangrijker, over een jaar of 6 reserveonderdelen krijgen. Wat moet je met een inbouwkraan waar geen onderdelen bij te krijgen zijn? Die zijn in mijn ogen niet geschikt om in te bouwen.

Koppelingen inderdaad solderen in geval van koper, of persen in geval van kunststof systemen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu