Wand onder schuin dak slopen

Paul de Bouwer

  • #1
Hallo allen,

Ik ben driftig begonnen aan het slopen van een wandje onder een schuindak om er een paar schuifdeuren en lades in te maken. Nu kwam ik ineens op het idee dat het frame waar het wandje op zat misschien wel eens dragend kon zijn.
Voor de foto's zie:







Ik ben zelf niet verschrikkelijk technisch onderlegd en ben benieuwd of jullie mij kunnen helpen vertellen of ik dit frame er uit kan halen zonder dat mijn dak zo inzakt.

Paul
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ik heb een exact zelfde constuctie van het dak en bij mij zitten er op dat frame (zelfde bevestiging) op sommige balkjes stickers met daarop de waarschuwing:

CONSTRUCTIEDEEL NIET VERWIJDEREN.
Deze construktie is onderdeel van het dak, niet verwijderen.
En dan een telefoon nummer voor info.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Een goede aannemer plaatst idd stickers. Dat gebeurt niet altijd. M'n ervaring is dat het zelfs meestal niet op de constructieve tekening staat vermeld. Dus de enige methode om erachter te komen is de originele berekening na te laten kijken door een constructeur. Als het goed is liggen de constructieve gegevens bij de gemeente ter inzage.

Blij dat je er zelf aan gedacht hebt! Ik vraag me af hoeveel mensen het knieschot gewoon wegslopen omdat het in de weg zit. Ik ben geen fan van een dragend knieschot, dat moge duidelijk zijn...

succes!

grtz
Henk
 

Pepjo

  • #4
Is er geen mogelijkheid om te bekijken of het knieschot naderhand is aangebracht ?
 

Paul de Bouwer

  • #5
@ all, bedankt voor de snelle reactie. :D
Ik heb nog eens goed gekeken maar kan nergens stickers vinden. Het knieschot is niet later geplaatst, het beton van de vloer is tussen de knieschotten in gestort (ik heb aan beide zijden een knieschot zitten).

Ik ga het frame na dit alles gehoord te hebben zeker niet zomaar verwijderen. Ik twijfel nog om het geheel na te laten rekenen (zal geld gaan kosten) of de geplande kast er om heen te bouwen (minder makkelijk bouwen, beperkte kast indeling).

De kast in het huidige frame inbouwen is voor mij niet echt een optie omdat ik er dan niet echt veel in kan opbergen.
Mochten jullie betere ideeën hebben, hoor ik ze graag.

Paul
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Niet echt een idee voor een kast, maar laatst zag ik dat iemand in deze ruimte per vak een kant en klare ladeblok had geplaatst en opgelijnd en vastgeschroefd aan een plaat multiplex die als wand fungeerde.
Vervolgens zelf frontjes gemaakt die gelijk lagen met de wand en het geheel in een kleur afgewerkt.
Zag er wel chique uit en gaf en hoop ruimte winst.
 

Paul de Bouwer

  • #7
Allen,

Dank voor jullie reacties, voor de foto's van nu zie hieronder





Het oude frame laat ik zitten en gebruik voor de schappen die er in moeten komen. Voor het huidige frame plaats ik nog een paar schuifdeuren, boven op nog een plaatje, een vloertje erin en mijn kastje is klaar.

Paul
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Mooie creatieve oplossing!
 

BeeTeeWee

  • #9
Stel me straks niet aansprakelijk, maar IK zou het er maar eens op gokken. Het dak heeft een flinke hellingshoek, hetgeen betekent dat er niet heel veel gewicht op dat frame-pje kan rusten, de krachten lopen zeer waarschijnlijk via de dakbalken verder door naar beneden, naar de gevel. Ook de gekozen dikte van de staanders is wat mij betreft nou niet van dien aard, dat je huis instort als je die latjes weghaalt...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #10
BTW, moet je toch even het hele topic lezen, de TS heeft al besloten het te laten zitten en laat via een foto zien hoe hij het oplost, dus...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
En daar komt bij dat het niet de bedoeling is advies te geven delen van een huis te slopen waarvan vanaf een foto niet te beoordelen is of de contructie aangetast wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu