Waar zit de verstopping?

MartineNicolay

  • #1
Vorige zaterdag liep onze WC beneden slecht door. Zijnde het water kwam hoger dan normaal maar het liep wel weg , maar niet zo snel als anders. We hebben dan de toilet goed gespoeld en ontstopper in gedaan en dan was het precies beter.

Later op de dag als we doorspoelden hoorden we boven in de douche geborrel. Alsook in de toilet boven, die pruttelde ook. De volgende ochtend/dag (zondag)niets meer, alles leek normaal.

Maandagavond weer van dat, wc die weer niet zo goed doorspoelde, maar niet problematisch en weer geborrel boven. Ik meen te weten dat als er geborrel is dat dat duidt op en beginnende verstopping. Maar waar zit de verstopping nu? Als ik boven de WC doorspoel dan borrelt de douche ook, het water in de wc boven loopt wel normaal weg.

We hebben beneden in het gangetje voor de toilet een putje, als we daarin kijken vermoeden we de afvoerbuis te zien van WC, douche, vaatwasser, wasmachine,... dat naar de rioolverzamelpunt gaat en dan naar de riool. In die buis kunnen we zien en als we de WC beneden doortrekken loopt dat water daar door die buis normaal door.

Hoe kunnen we dit best aanpakken om dat geborrel/opstopping te zoeken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Om zeker te weten waar de verstopping zit kunt u het beste een camera-inspectie laten uitvoeren door een ontstoppingsbedrijf.
 

Stania

  • #3
Dat geborrel is de lucht , die niet meer weg kan naar het riool toe .
Maar ook de wc boven ,kan zijn water/lucht niet goed weg krijgen , vandaar dus ook geborrel in de douche , en eventueel wastafels .
Een rioolbedrijf bellen ,en de wc-pot eraf , en daar met een spiraal doorheen , tot eventueel het riool , of verzamel put .
Dat putje los ,dan gaat de overbodige lucht dus weg , maar sluit je het weer , blijft het probleem !!!!!!

Suces , Stania , oud rioolreiniger
 

MartineNicolay

  • #4
Moeten we dan boven starten met de WC pot eraf te halen?
Waar starten we het beste?
 

Stania

  • #5
Gewoon de pot beneden eraf ( laten) halen , en daar met een spiraal in ( 32 mm spiraal , met kettingkop ) [ dus riool ontstoppingsbedrijf ] Met de spiraal+ kettingkop doorfrezen tot je een punt hebt , waar ie uit moet komen ( put , of Hoofdriool in de straat .)
Onderwijl goed water toevoegen , pot er weer op , en doorspoelen .
Is het dan nóg nier goed , nogmaals frezen ,en loopt het dan nóg niet goed ,dan camera inspectie , dan leiding waarschijnlijk ergens verzakt . ( en kan de lucht niet wegkomen bij veelwater toevoer )

Het kost misschien een paar centen ,maar is ook beter voor de gezondheid , bepaalde rioolgassen kunnen hoofdpijn , en misselijkheid veroorzaken , voorál met kleine kinderen .

Succes toegewenst , en hoop voor jullie op een goeie rioolreiniger ,die kennis van zaken heeft .

Stania
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu