Vulkraan cv is zoek

Jan09

  • #1
We zijn onlangs verhuisd en de vorige eigenaar had niet echt kaas gegeten van techniek, die kan me niet verder helpen. Ik heb wel wat ervaring met cv installatie bijvullen, maar ik heb nu voor het eerst vloerverwarming. Die wil ik graag heel houden ;)

Mijn probleem is, dat er maar één vulkraan in het hele huis is te vinden. Ik heb echt goed gezocht, ook onder de cv en achter de kap. Die ene vulkraan zit op de unit van de vloerverwarming (zie kleuren plaatje, bij de pijl). In de handleiding (zie zwart-wit plaatje) zit er op die plek een ontluchting 'nippel'. In het boekje staat ook dat het vullen via de cv installatie moet (of dus een verwarming).



Plaatje uit de handleiding:


Mijn vraag is: kan ik zonder schade de vulkraan op de vloerverwarming unit gebruiken om de cv installatie op druk te brengen? Als de twee onderste kromme buizen rechtstreeks met elkaar in contact staan, lijkt het me wel. Iemand kennis van de opbouw van die unit? Het is een WTH hoofdverwarming unit, vier groepen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat is idd een vulkraan, daar kan je je installatie gewoon vullen.
 

Jan09

  • #3
Bedankt voor de info, gaat lukken :D
Ik heb voor weer gezocht en deze keer wel wat gevonden, dus ik post het plaatje ook maar, voor degenen met dezelfde vraag over de WTH. Daaruit blijkt ook dat bijvullen op genoemde plek gewoon kan.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu