Vraag over ontluchten centrale verwarming

Hyper007

  • #1
Ik wil mijn centrale verwarming een keer ontluchten in mijn woning. In mijn badkamer heb ik zo'n type radiator waar het lijkt dat aan de linkerdonderkant de ontluchting knop zit. Maar ontluchten moet toch altijd boven? Ook heb ik ergens gelezen dat indien de leiding van boven komt zoals bij deze, ontluchten niet hoeft of heb ik dit mis?

Ik kan deze ook niet ontluchten met een ontluchtingssleutel maar dit moet denk ik gewoon met schroevendraaier?

bvd

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ontluchten doe je nooit aan de onderkant van een radiator. Wat die 'nippel' dan ook voor functie heeft: niet voor ontluchten (misschien om af te tappen?). Onscherpe foto, niks aan te zien verder.

Indien zowel aan- als en afvoerleiding van bovenaf komt dan zal er geen ontluchting zitten, want niet nodig (op de radiator althans). Misschien zit er verder naar boven wel een ontluchting, maar dat is helemaal afhankelijk van de leidingloop.

Lucht en water samen: luchtbellen gaan altijd naar boven en vormen dus alleen daar een probleem waar de lucht zich in een holte kan verzamelen waar het niet weg kan. Het ziet er naar uit dat dat in dit geval niet zo is, maar dat is alleen met zekerheid te zeggen als de bovenkant en de leidingloop op een foto te zien zou zijn.

Als je de volgende keer een foto plaatst, probeer hem dan wat scherper te nemen, zo is er (te) weinig detail te zien. :wink:
 

Hyper007

  • #3
Kees bedankt voor je snelle reactie, ik heb gewoon een waardeloze telefoon haha krijg hem niet beter. Maar er zit dan helemaal geen ontluchting op deze radiator dus ik hoef deze gewoon niet te ontluchten omdat de aan en afvoer van boven komt. Bedankt dan is dit duidelijk!

IK heb ook nog een verticale radiator in mijn woonkamer, kan ik deze wel ontluchten aan de linker bovenkant, dit is een ander type zonder ventiel zoals mijn andere radiators

 

Screech

Specialist Verwarming
  • #4
Yep, dat is de ontluchter.
Er zijn ontluchtingssleuteltjs voor te krijgen die hierop passen

Lucht zoekt aktijd het hoogste punt op. Denk aan een luchtballon.
 

Hyper007

  • #5
Kan je hem niet gewoon met een platte schroevendraaier losdraaien en weer vast?

Dank voor u antwoorden
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #6
Dat kan zolang je de ontluchter niet kapot draait.
 

Marcklusal

  • #7
Hyper007 schreef:
Kan je hem niet gewoon met een platte schroevendraaier losdraaien en weer vast?

Dank voor u antwoorden
Wellicht. Echter zelf eens gehad dat metaal zo zacht was dat meteen de gleuf een rondje werd. Toen met veel moeite toch nog dicht gekregen. Met eens sleutel heb je dat probleem zeker niet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu