Voorbedrade kast

DarkAngel17968

  • #1
Mijn huidige kast 'zit vol', er kan niks meer op de rail na de 30 mA verliesstroomschakelaar. Ik zou de badkamer willen renoveren en enkele stopcontacten voor oa whirpool ed bij te leggen en daarvoor had ik gedacht aan een extra voorbedrade kast aan te schaffen. Vraag is nu, hoe sluit je zo'n kast aan?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Het beste laat je dit aan, een al dan niet professioneel, deskundig persoon over. Dit valt niet even in zijn algemeenheid uit te leggen. Plus aan de tekst te zien gaat het hier over België. Er is nu eenmaal minder kennis over de Belgische normen en voorschriften hier.
 

Black Knight

  • #3
Hierbij de Belgische werkwijze (volgens het AREI). Het hangt natuurlijk een beetje van je (nieuwe) voorbedrade kast af. Bevat deze alleen zekeringen of ook een nieuwe aardlekschakelaar? Indien alleen zekeringen dien je een verbinding te maken van je huidige 30mA aardlekschakelaar naar de voedingsrail van de nieuwe zekeringskast. Indien er ook een 30mA aardlekschakelaar in de nieuwe kast zit, moet je een verbinding leggen vanaf je 300mA aardlekschakelaar naar je nieuwe aardlekschakelaar, die dan weer de groepen in de nieuwe kast voedt.
 

DarkAngel17968

  • #4
Bedankt Black Knight, dacht al zoiets als 'aftakken' van bestaande kast. Wist alleen niet of ik 30 mA of iets anders moest verbinden. Heb je ook enig idee wat de norm is voor de te gebruiken draad? 6 mm² of is een draadje van 2.5 mm² voldoende?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
4mm-25mm afhankelijk van je hoofdbeveiligingen.

je zal eerst je installatie spanningsloos moeten maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu