Vloerverwarming: Naregeling per vertrek

Jouri

  • #1
Onlangs heb ik een huisje gekocht (moet nog worden gebouwd), nu moet ik het meerwerk gaan doorgeven. Alleen ik kom er niet helemaal uit met de vloerverwarming. Hopelijk kunnen jullie mij advies geven?

Op de begane grond en de 2 slaapkamers op de verdieping komt vloerverwarming. Ik heb begrepen dat er 1 thermostaat in de huiskamer komt. (In de omschrijving staat verder: In de te verwarmen vertrekken wordt lage temperatuur vloerverwarming toegepast.)

Begrijp ik hieruit dat als ik beneden de verwarming aan zet, dat de beide slaapkamers ook warm worden? Voor mij hoeven die slaapkamers niet continu verwarmt te worden, beetje zonde van het stoken. Beetje fris vind ik wel lekker. Aan de andere kant wil ik misschien 1 kamer als werkkamer gebruiken, waardoor het wel prettig is om het daar lekker warm te hebben.

Ik heb begrepen dat je in theorie de warmte toevoer op de verdeler wat verder dicht kan draaien voor die beide slaapkamers. Alleen het bouwbedrijf raad dit sterk af.

Ik kan als meerwerk voor een paar duizend euro kiezen voor "Naregeling temperatuur per vertrek", zodat ik de temperatuur voor de beide slaapkamers afzonderlijk van elkaar kan regelen. Ik vind dit behoorlijk duur.
(ik begrijp dat meerwerk altijd heel duur is)

Mijn vragen:
1. Waarom wordt het sterk afgeraden om de warmte toevoer naar de beide slaapkamers verder dicht te draaien? Dit lijkt mij namelijk een goedkope oplossing, zodat ik toch een beetje de temperatuur per kamer kan regelen zonder extra kosten te maken voor meerwerk.

2. Wat zou het ongeveer kosten als ik dat achteraf op een later moment door een bedrijf laat doen?

3. Of is het verstandig om dit nu meteen te laten doen bij de bouw?

Hopelijk kunnen jullie mij wat advies geven, zodat ik een goede keuze kan maken.

Alvast bedankt!
 

Marcn88

  • #2
Om dit mogelijk te maken zou u vast in elk vertrek een extra buis vanaf de verdeler kunnen laten plaatsen zodat u hier later een thermostaatkabel in kan trekken voor een thermostaat en dan een verdeler nemen met ventielen erop de regeling zou u dan zelf of door een derde later kunnen plaatsen mocht u dit nodig vinden maar dan hebt u de leidingen er vast allemaal liggen en zorg ervoor dat er dus per kamer een groep is niet dat je een groep in meerdere ruimtes hebt liggen want dan kun je dus slecht iets regelen
 

Marcn88

  • #3
En een extra leiding van de verdeler naar de cv ketel
 

Jouri

  • #4
Super, bedankt voor uw tips!
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
Jouri schreef:
..... als meerwerk voor een paar duizend euro kiezen voor "Naregeling temperatuur per vertrek", zodat ik de temperatuur voor de beide slaapkamers afzonderlijk van elkaar kan regelen....
Veel te duur, slaat nergens op: niet doen !!!!!

Als meerwerk meenemen bij de bouw, zou ik altijd afraden.

Onze ervaring is dat het over het algemeen veel te duur is.
Er worden ook oplossingen geboden, die zeker niet optimaal zijn.
Wil je alleen boven en beneden onafhankelijk kunnen bedienen, dan kan dat al voor nog geen € 200,00 per te regelen etage. (draadloos, dus ook niet als meerwerk extra leidingen of bedrading laten aanleggen, want dan ben je nog steeds te duur uit)
Het is echt niet nodig om daar duizenden euro's voor neer te tellen.
 

Marcn88

  • #6
Je zou er eventueel als de prijs te hoog is zelf ook een paar buisjes in kunnen knopen in de avonduurtjes
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #7
Beetje offtopic, maar mag dat in projectmatige nieuwbouw?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Lijkt me niet. De aannemer zal geen andere personen dan zijn eigen onderaannemers toelaten. Hij wil immer omzet maken.

On-topic: wij hebben hier in huis een draadloze naregeling. Bij ons was het standaard vanaf de bouw, maar dit is ook prima na oplevering aan te brengen.
 

Jouri

  • #9
Bedankt voor al jullie reacties.
Zo te horen zijn er diverse alternatieve mogelijkheden, die ga ik even bekijken.

Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu