Vloertegels verwijderen of laten liggen op een broodjesvloer

Mien

  • #1
Hoi Klussers,

Ik heb een huis gekocht waar een tegelvloer in de woonkamer ligt. We vinden dit niet mooi en willen de tegels verwijderen en laminaat leggen in de woonkamer en andere tegels in de keuken en gang. Ok, dat is veel werk, maar te doen dachten we. Alleen de betonvloer van het huis is een zogenaamde broodjesvloer en ik hoorde dat de dekvloer daarvan niet zo dik en dat je dan heel snel de dekvloer onherstelbaar beschadigd met het weghalen van tegels. Egaliseren van een vloer schijnt ook moeilijk te zijn, omdat er lijm blijft zitten of je trekt beton uit de dekvloer eraf en dan moet je egaliseren? Ons werd aangeraden om de tegels te laten zitten en daarop laminaat te leggen en te tegelen. We hebben eventueel nog ruimte, namelijk 2,5 cm onder de dorpel tot de deuren.
Wat is nu wijsheid???
Ik ben eigenlijk geen voorstander van laag over laag, dat vind ik eigenlijk prutswerk, maar is het bij een broodjesvloer wel beter om dat te doen?
Wat raden jullie me aan?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als je de ruimte hebt bij deuren en dorpels, zou ik de tegelvloer gewoon laten liggen.
Zo heb je een mooie vlakke ondergrond.

Als je de vloertegels verwijderd, dan zul je de hele vloer opnieuw moeten uitvlakken, en in het ergste geval een geheel nieuwe cement dekvloer moeten laten aanbrengen.
Ook kunnen de broodjes beschadigd worden tijdens het uithakken va de tegelvloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu