Rode boeren vloertegels en knoeien

Franny

  • #1
Hoi,

Wij hebben van die rode boeren vloertegels, die wij graag in de woonkamer willen leggen.

Maar nu blijkt het zo te zijn, en mijn vraag is dan ook of jullie hier ook al eens van gehoord hebben, dat als je op die vloer knoeit met limonade of bijv. iets wat vet bevat, je gelijk plekken krijg die je er niet uit krijg.

En aangezien ik kleine kinderen heb die regelmatig wel eens iets laten vallen. Zou je die vloer dan eerst ergens mee moeten behandelen zodat er een laag op komt? Ben benieuwd of iemand hier advies over kan geven.

Alvast bedankt,

Groetjes Frans.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ja, er is een middel dat vocht en vuilwerend is en geschikt voor tegels, een goede tegelhandel kan u daarover inlichtingen geven, merken worden op het forum niet genoemd.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Er zijn inderdaad meerdere soorten goede impregneer middelen, met en zonder kleurverdieper in glans en zonder glans.

Let wel op dat voordat je de tegels gaat impregneren deze voldoende tijd krijgen om te drogen, dit om kristallisatie van het impregneermiddel te voorkomen.

Bij het verlijmen van de tegels is dit meestal na 6 weken.
Als de tegels in de specie gelegd worden, houd dan een tijd aan van minimaal 4 tot 6 maanden, voordat je de tegels impregneert.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het beste is 1 keer voor het leggen te impregneren, met de meeste middelen moet u toch twee keer.
Het voordeel is dat lijm en voegresten gemakkelijker te verwijderen zijn zonder resten achter te laten, bezuinig vooral niet op de kwaliteit van het middel.

Wanneer u de tweede laag aanbrengt maakt dan niet zo veel meer uit, dat kan rustig een half jaar later zijn met inachtneming van wat de vorige beantwoorder schrijft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu