Temp.beveiliging van Bauknecht condensdroger knalt er uit

Dadoupy

  • #1
Hallo,

Ik heb een Bauknecht 4850 condensdroger.
TRK4850WS-NL / 07 9650 509344 / Type E370.

Op de achterkant van de droger boven het verwarmingselement zit een temperatuurs beveiliging die er bij constant uit vliegt als ik de droger een tijdje aan heb staan. Na een half uur kan ik de droger uit zetten en de rode knop indrukken, zodat de beveiliging weer uit is. Zit er een temperatuursensor bij het verwarmingselement of in de trommel die defect is of geblokkeerd wordt door stof o.i.d.? Wat moet ik doen om dit op te lossen?

Ik heb de condensor er al uit gehaalt en schoon gemaakt, wat niet echt nodig was. Ik heb de bak waar de condensor in zit schoon gemaakt, wat niet echt nodig was. Ook heb ik de pluizenzeef eruit gehaald en de stof dat daar in zat weggehaald, wat wel nodig was. Het lijkt erop dat de fan die daar zit nog wel wat stoffig is. Tijdens het drogen wordt er wel water afgepompt, ik vang het namelijk tijdelijk op in een emmer.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit herhaaldelijk eruit gaan duidt bijna altijd op een zware verstopping door stof in het gehele lucht-circuit van de droger.

Kijk om te beginnnen eens bij de diverse onderwerpen, die hierover al geschreven zijn. En vergeet niet, dat die beveiliging er niet voor niets zit. Met veel stof is het risico van brand niet ondenkbaar.
 

W.A. Vijn

  • #3
In deze droger kunt u een AEG thermostaat zetten art.nr. 647.127.400 deze komt weer automatisch terug en heeft dus geen drukknopje. Waarde is wel gelijk. Maar zoals klusidee kees schreef. U moet wel eerst eens alle luchtkanalen schoonmaken. Ook de condensor moet goed schoon zijn.

Tevens moet u natuurlijk ook de droger in een goed geventileerde ruimte hebben staan, desnoods een raam of deur open zetten, daar hij anders in zijn eigen warmte gaat draaien. Een condensor werkt namelijk alleen goed wanneer aan een kant koude lucht stroomt en aan de andere kant warme lucht stroomt. De droger zorgt wel voor de warmelucht en u moet voor de koude lucht zorgen!
 

Henny

  • #4
Meestal zit bij dit type condensdroger de verstopping in de ruimte waar de voorste ventilator draait.

Om hier goed bij te kunnen komen, moet je de trommel verwijderen.
Na het verwijderen van de trommel kan je de behuizing van het ventilatorhuis demonteren.

Onderin deze behuizing vind je meestal een behoorlijke hoeveelheid drab.
 

Dadoupy

  • #5
Bedankt mensen voor de input. Ik zal het beestje moeten ontdoen van zijn trommeltje en dan de bak 'uitpluizen'. Ik heb vanmiddag weer genoeg te doen. :wink:
 

Dadoupy

  • #6
Ik heb de middag nuttig besteed. De droger kompleet gesloopt. :shock: Nooit gedacht dat ik 'm weer in elkaar zou krijgen. Ik heb wat foto's gemaakt, hierbij wat handige foto's. :D

De achterkant


Zonder trommel


Compleet gesloopt


Hoezo verstopt :?


Wat eruit komt : :shock:


In de deksel zat ook nog wat :roll:


Hartstikke bedankt voor de suggesties! Het is opgelost! Dank :D
Kees en Henny jullie zijn geweldig!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Zeg eens eerlijk, Nog onderdelen over? :mrgreen:

Duidelijke foto´s
bedankt voor de terugmelding.
 

Dadoupy

  • #8
Nee ik had er 2 tekort. :? Bleek dat ik er 2 in mijn broekzak had zitten :lol:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Ik heb de foto's er even bij gezet. Voor altijd vastgelegd...

Bedankt voor het compliment, zal maar meteen ook namens Henny, maar ook namens al die andere witgoedspecialistenmannen doen, wiens berichten ik mijn kennis vandaan heb.
 

Henny

  • #10
Allereerst mijn complimenten voor deze geslaagde operatie en
bedankt voor de duidelijke foto's.

Echter, voor diegene die ook aan deze klus beginnen, de voor- en
zijkant van de machine hoeft niet gedemonteerd te worden.

Dus de situatie zoals op de tweede foto, is voldoende om bij de
behuizing van de ventilator te komen.
 

Dadoupy

  • #11
Ik wil graag wat uitleggen naar aanleiding van Henny's opmerking. (niet negatief bedoeld, maar als hulp voor diegene die ook voor deze klus komt te staan).

Ik had er ook geen zin in om de zijkant en dus ook de voorkant weg te halen. Maar ik kreeg voor geen mogelijkheid de deksel er van af. Vandaar dat ik me genoodzaakt voelde om alles los te schroeven. Ik moest aardig wat kracht gebruiken om de deksel los te krijgen, toen de wanden nog stonden was ik bang dat ik iets over het hoofd zag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu