Band laadt niet in videorecorder

Kira

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb een vraag over een videorecorder (type Panasonic NV-SD300).

Even in het kort de voorgeschiedenis: de videoband zat vast in het apparaat. Zowel het spoelen als uitwerpen van de band lukte niet meer. Middels een oude topic op dit forum is het me gelukt om de band eruit te krijgen, weliswaar niet via de methode door aan de tandwielen te draaien (deze waren niet te bewegen) maar door hem zover open te schroeven zodat ik de band eruit kon nemen.

Nu wil de recorder echter geen videoband meer laden.
Ik vermoed dat de "gear phase alignment condition" niet juist is, oftewel dat de videorecorder niet "in de juiste stand staat" om een videoband te laden. De houder staat klaar voor de opening. Ik kan de band er handmatig inschuiven en zelfs naar beneden duwen, maar de videorecorder wil de band niet pakken. Als ik hem loslaat komt hij er gewoon weer uit.

Wat moet ik doen? Alvast dank voor een reactie.
 

Kira

  • #3
Dank, ik zal op het andere forum ook een topic aanmaken.
Nog even over hulp via dit forum, ik neem aan dat er hier ook wel wat specialisten over klein electra zijn (in de oude topic over een defect aan een videorecorder bleek "The headhunter" verstand van zaken te hebben).
Alle hulp is uiteraard welkom...
 

Kira

  • #4
Excuseer, ik had de laatste regel niet gezien over VDP 1434.
Ik heb dit onderdeel nagezocht in de lijst van onderdeeltjes in de handleiding. Maar deze code wordt niet vermeld. Ik herken dit onderdeeltje ook niet in m'n videorecorder. Kan het zijn dat deze code van een ander type is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu