Nieuwe vloerverwarming vraagje

Marcovg

  • #1
Hallo

Ik heb een vraagje over vloerverwarming.

Ik wil deze gaan uitbreiden een loodgieter heeft gezegd dat de vloerverwarming niet op de bestaande vloerverwarming verdeler aangesloten kan worden omdat de leiding naar beneden gaat onder de vloer naar het nieuwe gedeelte van de vloerverwarming en dan lucht in komt te zitten en niet eruit te krijgen is.

Als voorstel wil hij nu de hoofdleiding aftappen onder de vloer door omhoog naar een nieuwe verdeler en vervolgens de vloerverwarming aansluiten

Klopt dit ??
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
't is niet de bedoeling op dit forum andermans werk te beoordelen.
Een deskundig oordeel ter plaatste is beter dan wat uit de tekst op te maken is.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
De verdeler van de vloerverwarming, waarop de automatische ontluchter is gemonteerd, dient boven het niveau van de vloerverwarming te worden aangebracht.
Als de groepen van de vloerverwarming boven het niveau van de verdeler worden aangebracht, kunnen deze dus niet goed ontlucht worden (lucht gaat altijd naar het hoogste niveau).
 

Bernhard

  • #4
Onzin dat de verdeler boven de slangen gemonteerd moet worden. Ontluchten kan altijd op de verdeler.
Bij plafond- en wandverwarming zou je verdeler dan bij de buren moeten plaatsen. Het ontluchten bij een verdeler onder het niveau van de slangen duurt iets langer en moet een paar keer worden herhaald. Wij doen dat voor onze klanten. mvgr bernhard
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #5
Ben het volkomen met Bernhard eens.
Je zult groep voor groep moeten vullen en ontluchten en ja, daar gaat veel tijd inzitten.
Vulslang op bijvoorbeeld de retourslang aansluiten en rustig vullen totdat er geen lucht meer uit de andere kant komt, hierna nog wel even doorgaan want na het eerste beetje water kan er natuurlijk nog wel hier en daar een grote luchtbel zitten en die moeten er natuurlijk allemaal uit.
René.
 

Marcovg

  • #6
Ja vondt het ook al raar dat een nieuwe vloerverwarming in een nieuwe aanbouw niet ontlucht kan worden omdat vanaf de bestaande verdeler naar onder de kruipruimte moet en vervolgens omhoog.

Volgens de loodgieter en aannemer blijft er altijd lucht in de leiding staan in de kruipruimte en adviseerde daarom een aparte verdeler
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #7
@Bernhard, Neesje:

Het kan inderdaad wel, maar lees de installatieinstructie van (de meeste) verdelers eens.

Het is erg onlogisch, onhandig, en uiterst serviceonvriendelijk om de verdeler lager te hangen dan het slangennivo.

Dit alles nog los van het feit of het door betreffende fabrikant wordt toegestaan.

Allezins toch suc6.
 

Marcovg

  • #8
Sorry ik snap het niet ik zal de situatie uitleggen

We hebben een bestaande verdeler (vloerverwarming) waar al een bestaande vloerverwarming op zit. Op deze verdeler is nog ruimte om een vloerverwarming slang aan te sluiten.

Nu willen we een aanbouw gaan plaatsen met vloerverwarming om vanaf de verdeler bij de nieuwe vloerverwarming te komen moet de leiding door de grond heen onderdoor de kruipruimte naar de aanbouw toe en daar worden aangesloten worden op de slangen.

De loodgieter zei dat omdat we naar beneden moeten naar de kruipruimte lucht in de leiding komt en er niet uit gehaald kan worden. Daarom stelde hij voor om een nieuwe verdeler pomp te plaatsen in de aanbouw. Dit gaat mij extra kosten

Daarom mijn vraag hier klopt dit want ik vindt het raar en andere aannemers heb ik hier niks over gehoord en zeggen dat ik rechtstreeks op de verdeler kan worden aangesloten
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #9
Lucht gaat naar boven dus komt er wel uit.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #10
Marcovg schreef:
De loodgieter zei dat omdat we naar beneden moeten naar de kruipruimte lucht in de leiding komt en er niet uit gehaald kan worden......
Laat je niet op kosten jagen! Die loodgieter begrijpt het niet helemaal. Dit is gewoon te doen, zonder enkel probleem.
Marcovg schreef:
...ik vind het raar en andere aannemers heb ik hier niks over gehoord en zeggen dat ik rechtstreeks op de verdeler kan worden aangesloten
Twijfel niet langer, dat is ook zo: je verdeler hangt boven het niveau van de vloerverwarmingsbuizen, ook die in de aanbouw, dus lucht (zoekt altijd het hoogste punt op) zal er altijd uit kunnen via de ontluchter op de verdeler.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Als je vloerslangen eerst naar beneden gaan, en daarna weer omhoog kan het lucht er moeilijk uit, het moet nl eerst naar beneden om pas bij de unit weer te stijgen en daar ontlucht te kunnen worden.
Het is dus erg lastig om de lucht eruit te krijgen maar het kan wel.
nadeel is ook dat lucht zich daar graag gaat verzamelen waardoor er mogelijk een probleem kan voordoen .

Je zou in de aanbouw ook eerst een ontluchter kunnen plaatsen op aanvoer en retour, dan kan je de slangen in de vloer altijd ontluchten en heb je geen verdeler nodig.Nadeel is wel dat er dan 2 buisjes uit de vloer omhoog steken voor de ontluchting.

Ik begrijp je cv monteur ook, Als er een luchtbel ontstaat die de circulatie zodanig gaat dwarszitten dat de vloer koud blijft zit hij met een garantieprobleem. Plaatst hij een extra verdeler dan is dat risico afgedekt.
 

Marcovg

  • #12
2 buisjes boven de grond is geen probleem, want die kan ik weg werken in een nisje die ik in een oude deuropening wil maken

Ik snap ook wel dat de loodgieter op safe wilt gaan maar vindt het zo de om extra kosten op te nemen als het niet nodig is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu