Verwijderen gipsblokken muur - dragend of niet?

IChouffe

  • #1
Hallo allen,

Ik heb net een appartement gekocht (bouwjaar 2008) en heb plannen om een muur te verwijderen. Het is een muur die van gipsblokken gemaakt is en ik denk dat ie niet dragend is, maar wilde even wat raad van experts. Zie bijgevoegde foto's

Het gaat om de grijze muur

Foto van de andere kant

Het appartement is 7.25 m breed en is overspannen met betonplaten (de bekende van nieuwbouw huizen). Tot welke afstand kan je deze betonplaten gebruiken voordat je een dragende muur nodig hebt?

Alvast bedankt!

Jan
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Een foto in de juiste positie zou wel handig zijn, verder is het op afstand en alleen aan de hand van een foto wat lastig te oordelen.
Kan je niet aan de bouwtekening komen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Hoe dik is de wand?
Prik eens tussen de wand en plafond overgang.
Gibowanden zijn meestal niet dragend, als daar pur zit klopt dat ook.
 

IChouffe

  • #4
Bedankt voor de antwoorden! Het is inderdaad zo dat er PUR tussen de muur en het plafond zat. Dus niet dragend. Inmiddels is de muur verleden tijd :).

Muur onderweg naar einde


Muur weg!


Echter... elektriciteitskabels van boven naar beneden. Hoe deze weg te werken. Ik zal deze vraag in een andere topic stellen, maar zal hem hier voor de volledigheid ook stellen. Kan ik in het betonnen plafond sleuven maken om de kabels om te leggen? Ik vermoed dat de vloeren van breedplaatvloeren gemaakt zijn. Op de vraag of ik bij de bovenburen de deklaag mag wegjekkeren om de kabels om te leggen krijgen ik geen enthousiast antwoord vermoed ik.

Of plafond verlagen?

Vraag staat in: Omleggen elektrabuizen in betonnen plafond (breedplaatvloer)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu