Verwarmingsleidingen vervangen en infrezen

Johanvwb

  • #1
Hallo,

Sinds kort ben ik eigenaar van een leuke jaren-zeventig-woning. Een minpuntje vind ik de grote, lompe leidingen van de CV die door het hele huis te vinden zijn. Sommige hebben geen functie meer, andere wel.

Omdat de situatie zich er nu aardig voor leent om het aan te pakken wil ik graag de ouder CV's vervangen voor wat meer moderne. Tegelijk zou ik graag de leidingen die er voor benodigd zijn vervangen in in de muren wegwerken. Hiervoor wil ik gebruik maken van flexibele Wicu leiding. De wanden wisselen af van gips voorzetwandjes (veelal grenzend aan de buitenmuren) tot massieve muren van zandbeton of hoe ik dit ook mag noemen. Mijn plan is hier met een muurfrees sleuven te frezen en de leidingen hier netjes in weg te werken. Kan dit bij de gipswanden ook op deze wijze, of hoe kan ik hier het beste te werk gaan (los achter de wand wegwerken lijkt mij niet de juiste oplossing)?

Verder loop ik tegen de vraag aan hoe ik te werk ga in de overgang van verdieping 1 naar de begane grond en op plekken waar de leidingen van een wand over gaat naar de andere zijde van een andere wand die er haaks op staat? Simpelweg beide wanden voorzien van een sleuf en dan een gat boren om de sleuven op elkaar aan te laten sluiten?

Bijgevoegd enkele foto's.

Met vriendelijke groet

Johanvwb


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je hebt een ijzeren dikwandige installatie wat gefit is.

je zei
Sommige hebben geen functie meer, andere wel.
dan lijkt me beter dat je de gehele installatie opnieuw laat berekenen en evt laat installeren door een cv bedrijf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu