Verwarming werkt niet/ heeft eigen wil

Mathieu1

  • #1
Hallo mensen,

Onze AWB ThermoMaster hier werkt niet meer. Warm water werkt wel prima, alleen CV niet. hij slaat om de haverklap aan en uit (elke 15 min ofzo het "Wham" geluid van de vlam die ploft, gaat na 2 min uit, elke 15 min weer) maar reageert totaal niet op warmtevraag. soms verhit hij het huis even als de malle, (opeens van 18 naar 22/23 graden) om dan weer ons in de kou te laten zitten voor 1 of 2 dagen totdat hij zelf beslist wat hij doet. Temperatuurdisplay op de ketel zegt 66 graden (7) maar de leidingen zijn ijs en ijskoud.

Ketel staat op de goede modus (gebruikers mode) Is al een keer gereset, ketel is op druk (1,6Bar rust, in gebruik 2+ bar) en de thermostaat is het probleem denk ik niet, er waren al kuren met onze HoneyWell MagicStat, die zijn er nu nog met onze nieuwe Toon.

Alvast bedankt voor de antwoorden!!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Driewegklep/motor nazien, lijkt dat deze niet juist omloopt.
 

Mathieu1

  • #3
Sorry voor de late reactie; ben al een paar dagen niet in het huis met deze ketel geweest en was een beetje druk.

Paar dagen geleden de driewegklep bekeken door de kap van de ketel af te halen en op RESET te drukken. De driewegklepmotor schakelt zover ik kan zien prima van CV naar WW en weer terug. De ketel heeft het een tijd weer gedaan na deze dag, maar halve dag later was het weer koud, en alleen WW.

Vrijdag komt de monteur. Nu maar even leven met de houthaard en een badkamerventilator....
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Dat de motor werkt zegt niets over de klep zelf.
test 1, witte hendel met de hand naar de klep drukken(van rechts naar links) gaat dit zwaar dan beweegt de klep, gaat dit heel makkelijk dan zit de klep vast.

Op het motor huis zit een aluminium nokje, deze kan je indrukken, je kan dan de motor draaien en van de klepsectie afnemen.
Je ziet dan een dunne stift met daaromheen een veer, dat is de cartrige deze stift moet je kunnen indrukken(gaat zwaar)maar moet wel soepel zonder stoten gaan, lukt dat niet dan zit hij vast.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
Ik denk dat de boiler sensor defect is. Deze zit in een dompelbuis. Die dompelbuis wil nog wel eens lek raken, waardoor de sensor nat wordt. Resultaat, wel ww maar geen cv.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu