Verf/coating in douchecel

Wendyvbr

  • #1
Hallo klussers,

Onlangs zijn wij begonnen aan de verbouwing van onze badkamer. We wilden graag de wanden schilderen in plaats van betegelen, dus hadden we met de stucadoors afgesproken dat dat met cement mortel zou worden gedaan. Helaas hebben zij de fout gemaakt toch per ongeluk met gips te stucen, wat natuurlijk veel minder bestand is tegen water. Over een oplossing zijn we nog in onderhandeling en aan het nadenken. We zijn overal aan het navragen en uitzoeken of het mogelijk is om alsnog de wanden te schilderen/coaten met een waterafstotende verf of een 2 componenten coating (daarbij gaat het met name om het natte gedeelte in de douche, want dat zal het grootste probleem worden). Sommigen zeggen dat dit wel mogelijk is (met name voor de 2 componenten coating), alleen is gips niet stootvast en kan de waterdichte laag daardoor snel beschadigen. Anderen raden dit sterk af omdat het met gips erg kwetsbaar is. We hebben in ieder geval geen tijd en zin om alles eraf te halen en opnieuw te laten stucen, dus overwegen we daarom toch maar wel de douche te betegelen en de rest wel te schilderen.
Heeft iemand hier ervaring met het schilderen of coaten van de douche met gips stuc?

Ik hoor graag, alvast bedankt!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Gipsstuc in de badkamer is sowieso al te betwisten, ook achter de tegels. Ik laat de natte ruimten altijd met cementstuc gladsmeren.Dat is gewoon veel sterker, mocht er ooit wat vocht achter de tegels komen.

Zonder tegels is gipsstuc gewoon een no-go. Dus laten afbikken, en vervolgens cement gebonden pleister laten aanbrengen.

Daarnaast was de opdracht aan de stucadoor toch duidelijk, laat hem het ook maar opknappen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Het is sowieso aan te raden, om het douche gedeelte te betegelen in plaats van te schilderen.
Dat is vragen om lekkage problemen in de toekomst.

Als er met MP75 gestukt is, kan dit ook in het natte gedeelte van de badkamer, mits dat alle inwendige hoeken en alle muurdoorvoeren van kimband en kit worden voorzien.
En een waterdichte voorstrijk is gebruikt.
Maar beter is inderdaad een op cementbasis gestukte muren.
 
  • Like
Waarderingen: Jelle_H

Wendyvbr

  • #4
Bedankt voor de reacties, er is inderdaad met MP75 gestukt. Een waterdichte voorstrijk had ik ook in gedachte, alleen er is zo veel keuze, kan je misschien ook vertellen welke een beetje gangbaar en van goede kwaliteit is? Ook kimband (en Kerdi-doek voor de vloer) heb ik al ingeslagen dus daar ga ik snel mee bezig in de hoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu