Ventilator veel lawaai....

GewoonIemand

  • #1
Hoi,

ik ben bezig met de plafond van een nieuw badkamer. Daar heb ik een nieuw badkamer ventilator (150mm) geplaatst die samen met licht aanschakeld. Echter maakt het veel lawaai.

Nu dacht ik er aan om de boel in serie aan te sluiten zodat het minder hard draaid (=minder geluid). Maar werkt de ventilator/lamp dan nog?
Ik kan me namelijk best voorstellen dat bepaalde lampen per se 230V willen.

Graag wat tips want dit is zo niet aan te horen.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Wat u wilt is het paard achter de wagen spannen he , je moet gewoon ,n goede ventilator kopen,afgezien van het licht gaat ook de ventilator zachter draaien - en heeft dus ook bijna geen kracht meer

Slechte afzuiging betekent dan vochtige badkamer en dus schimmel.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Op wat voor maat buis naar buiten is de ventilator aan gesloten.

Als deze kleiner is dan de ventilator maat is dat al een begin van herrie omdat de motor de hoeveelheid lucht niet kwijt kan.

Alles moet goed bij elkaar passen om (voldoende lucht weg te kunnen blazen) en met het minste geluid voldoende te werken.

Vr Gr en succes ermee
 

GewoonIemand

  • #4
150mm>>125mm
overbrugging valt dus wel mee. Ik denk dat de ventilator gewoonweg luidruchtig is en niet zozeer de buizing.

Ik heb inmiddels de schakeling in serie uitgeprobeerd en het werkt niet echt. Licht gaat niet volledig aan (te lage startspanning, zowel gloei als spaarlamp) en de ventilator draait te sloom.

Het gaat overigens over de badkamerventilator 150mm van NEDCO, het scheen een goed merk te zijn. Maar ben niet echt overtuigd dat het normaal is dat een badkamerventilator zoveel geluid hoort te produceren....
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
De kleine ventilatoren maken vaak behoorlijk geluid.
Als ik de mogelijkheid had zo ik eerder een woonhuisbox plaatsen dan een badkamerventilator, die boxen zijn veel stiller
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu