Ventilator bijkeuken met of zonder vochtsensor?

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Wie kan mij aanschafadvies geven?

In de bijkeuken (2 x 2 x 3,5 meter) staan een wasmachine, condensdroger en een vrieskast.

De droger begint na 15 jaar wat bijgeluiden te maken en ook is er nu een afdekklepje afgebroken van de condensor. Kortom: deze moet vervangen worden.

De afzuigventilator in de buitenmuur van de bijkeuken (100 mm) ging vandaag niet meer aan met de schakelaar. Na wat tikken deed hij het weer wel, maar niet heel erg enthousiast.

Ik ben dus aan het rondkijken naar een nieuwe ventilator en ik vraag mij af of het handig is om er één te kiezen met ingebouwde vochtsensor. Zodra de droger aan staat en de lucht wordt vochtig dan springt de ventilator automatisch aan. Momenteel schakelen we de ventilator handmatig in en uit.

Produceren nieuwe condensdrogers nog veel vocht? Of is het met een nieuwe droogautomaat niet noodzakelijk om een duurdere ventilator met vochtsensor te nemen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Het klinkt leuk, zo'n sensor. Mijn ervaring is dat de luchtvochtigheid wel zo verschilt dat je constant aan het bijstellen bent. Stel je m in de zomer goed af, dan blijft ie in het najaar draaien. Stel je m dan weer goed af, dan wil ie zomers niet aan.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat was ook een beetje mijn gedachte. Inmiddels voor 14 euro de simpelste uitvoering van een ventilator gekocht en gemonteerd. Wat een stilte in vergelijking met de oude.

Het verschil in vochtigheid in de bijkeuken was direct merkbaar. De oude ventilator werkte toch al langere tijd niet goed meer.

Nog 1 vraagje: bij de oude ventilator zat de aanzuiging aan de zijkant waardoor je niet door de buis naar buiten kon kijken. De nieuwe ventilator heeft een rooster van voren, waardoor er daglicht in de donkere bijkeuken (geen ramen) valt. Is hier nog een klepje voor? Want waar daglicht door komt kan ook tocht naar binnen komen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Lamellenrooster.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu