Veilige trapbekleding

Marziozie

  • #1
Mijn man en ik twijfelen aan de manier waarop we onze trap gaan bekleden. Het is een oude houten trap waar we het oude tapijt hebben afgetrokken. De treden zijn wat smaller naar mijn gevoel en hij loopt ook redelijk rond. Met in de korte kant dus erg smalle treden.
We hebben 2 kinderen dus we zoeken een veilige trapbekleding.
Mijn partner is heel erg voor tapijt. Zijn mening over tapijt is dat je dan minder hard aankomt als je van de trap valt. Mijn tegenargument is dat je juist sneller uitglijd met tapijt.
Ik zou kiezen voor een geschilderde trap met aluminium maantjes met rubben noppen. Mijn mening is dat je juist moet zorgen dat je zo min mogelijk kans maakt om te vallen/uitglijden. Zijn tegenargument is dat je hard aankomt mocht je vallen.
Ik denk dat áls je valt, en dan koppeltje duikelend en je nek brekend, dat het niet uitmaakt of je tapijt hebt of alu-maantjes. En als je uitglijd en met de bips over de treedjes stuitert dan zal het misschien wel zachter aankomen met tapijt dan met alu-maantjes. Hoewel het stuitje van mijn vader daar minder positief over zal denken. Maar ik denk dat je met tapijt ook gewoon veel sneller kans maakt op uitglijden. Misschien zou het schelen als je zo,n kunststof strip aan het eind van de treden bevestigd, maar daar krijg ik een beetje een padvinderij-clubhuis idee van.

Wat vinden jullie en hebben jullie misschien een ander goed idee?
 

Marziozie

  • #2
Oh ja, volgens mijn man is er speciaal tapijt voor trapbedekking die niet zo glad is. Klopt dit?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
Je kunt een trap bekleden met vloerbedekking of met halve maantes in vloerbedekking, als je valt zal er wijnig of geen verschil zijn.
Ook is het mogelijk de trap te schilderen en eventueel te voorzien van ingefraisde slijtstrippen (2 per trede).

Maar je risico op vallen van een trap ligt aan andere zaken nl:
Indien je een trap op of af gaat op je sokken dan vraagt dit om problemen.
Je kunt het beste met schoenen of blote voeten op een trap gaan en ga je op sokken neem dan de leuning stevig vast en pas je snelheid aan.
 

Marziozie

  • #4
Ok, duidelijk. Dank je wel voor je antwoord.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Persoonlijk vind ik tapijt beter dan geschildert hout oid. met loopstukken.
Tapijt is vrijwel altijd hetzelfde als je er op loopt.
Heb je een keer natte schoenen, is de trap nat afgenomen oid. dan is geschildert of een harde ondergrond soms plots spekglad terwijl je daar met tapijt geen last van hebt.

suc6

Gerrit
 

Marziozie

  • #6
Gerrit, ook een goed argument. Nou hoop ik dat die draken van mij het niet flikken om met hun vieze natte schoenen de trap op te gaan, maar goed, het zijn kinderen :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu