Van perilex naar gewone wcd

Ronny63

  • #1
Hallo,

Ik heb een perilex aansluiting zitten van een vervallen inductieplaat, ik wil nu een nieuwe oven van 3200W aansluiten en nu lijkt me de perilex niet meer nodig dus zou ik de perilexaansluitng om willen bouwen naar een gewone wandcontactdoos.

De perilexaansluiting komt rechtstreeks uit de groepenkast waar deze is onderverdeeld in 2 aparte groepen.

Er steken 2 bruine, 2 blauwe en een aarde draad uit, kan ik een willekeurige bruine en een willekeurige blauwe plus aarde draad aansluiten op een wandcontactdoos, of moet ik de juiste blauwe en de juiste bruine van de desbetreffende groep aansluiten?
Zo ja, kan ik op een eenvoudige wijze te weten komen welke bruine en blauwe bij elkaar horen zonder de groepenkast los te maken?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je zal ook 2 automaten moeten plaatsen en 2 draden moeten verwijderen, een speciale adapter voor de wcd, de inbouwdoos is nl groter dan standaard.
 

Ronny63

  • #3
De inbouwdoos ligt eruit en er komt een gewone inbouwdoos, de overige draden voorzie ik van een lasdop, zodat er wellicht in de toekomst weer gebruik van een perilex aansluiting gemaakt kan worden.
Ik vraag me dus af of ik gewoon een bruine en een blauwe draad kan gebruiken voor de wc.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Plaats even een foto van die twee zekeringen.
 

Ronny63

  • #5
Ok, ben nu op mn werk zal ze vanmiddag plaatsen, maar het zijn 2 smeltzekering boven elkaar.
 

Ronny63

  • #6


Heb mn zoon gevraagd ff foto te sturen, zo ziet de groep er dus uit.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #7
Ik zou één zekering verwijderen en het stopcontact aansluiten op de blauw/bruin waar nog spanning op staat. Bedenk je verder dat indien je een gewone inbouwdoos plaatst je daar nooit meer een Perilex in kan plaatsen.
 

Ronny63

  • #8
Bedankt voor je reactie,de perilex inbouwdoos heb ik nog en die bouw ik dan ook ter plaatse in, ik lus hem dan door naar een gewone inbouwdoos.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu