Tweepersoons 'hoogslaper'

Klusvrouw22

  • #1
Hoi,

Ik wil graag een verhoging in elkaar zetten van 3m * 2,50m die een tweepersoonsbed kan dragen en waaronder ik liefst ook nog bergruimte kan creëren.

Ik ben er alleen nog niet uit of het nou een meter, anderhalve meter, of twee meter hoog moet worden.

Een soort hoogslaper dus, maar dan net iets anders. En het moet op zichzelf kunnen staan, dus niet geankerd in een muur of in de vloer o.i.d.. En dan met een trap over de gehele breedte aan de achterkant.

Tips, anyone, hoe dit aan te pakken?

Dank alvast!
 

Poster

  • #2
Misschien staat hier wat tussen, als voorbeeld.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als de hoogslaper niet tegen een muur bevestigd wordt, moet deze op zichzelf stabiel staan. Dit kan bv. door driehoeken toe te voegen in de hoeken.

Je kan een schets/tekening maken van wat je wil. Hier zet je afmetingen bij en kan je een zaagstaat maken.

Maar 3x2.5m is groter dan een bed alleen. Is de bedoeling om een verdiepingsvloertje te maken waar een normaal bed op komt te staan?
 

Klusvrouw22

  • #4
IJkenhout, jij snapt-em! Het moet een verdiepingsvloertje worden met het bed erop!
 

DubbleEagle

  • #5
Heel simplistisch en rap rap getekend, maar misschien kan je hier iets mee?

Volgens mij moet dat stevig genoeg zijn om een (best geen massief) bed en 2 personen te kunnen dragen... Mijn bed thuis heeft enkel steunpunten aan voet en hoofdeinde, en 1 extra steuntje in het midden. Deze zouden dan net op die platen kunnen komen. Ik ga er hier even van uit dat het hoofdeinde hier links ligt...

Welk soort hout en hoe dik de planken best zijn, laat ik liever over aan de hout-specialisten hier (ben slechts een simpele creatieve klunser :P )...

Aan de (rechter)zijkant (voeteneinde) kan eventueel een trap uitgewerkt worden, en voor onder de 4 'boxen' kan je iets gelijk houten kisten op wieltjes bouwen?

EDIT: Het bovenblad zal wat groot zijn om in 1 stuk te vinden, en kan je eventueel ook vervangen door lange planken. Dan wel effe een houten-balken constructie er onder maken zodat je planken frequenter ondersteund worden.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik zou een fatsoenlijke entresolvloer maken, waar je het bed op een willekeurige plek op kan zetten. Of maak alleen een hoogslaper en laat de extra ruimte erom vervallen.

Het vloertje maak je bv. op kolommen of op een (houtskeletbouw) wandje.

Je zal toch eerst moeten bepalen hoe hoog het moet worden. Dit heeft gevolgen voor de afmetingen enz. Maak dan een tekening/schets van de vloer incl. ondersteuning.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu