Tot hoe ver mag een wcvermaler van de wc staan?

RikL

  • #1
Dag klussers,

Voor het maken van een badkamer op onze eerste verdieping zitten we met een probleem. We geraken met alle afvoeren (bad, douche, spoelbakken en toilet) wel tot in de onderliggende kamer (de keuken) maar vanuit de keuken moet dit alles wel naar het riool geraken en daar zit het probleem:
onder de keukenvloer en het terras buiten zit de bestaande afvoer (40 mm) en die zou dus vergroot moeten worden om het afval van de wc af te kunnen voeren.
MAAR: we hebben geen zin maar vooral geen budget om de keukenvloer én het terras helemaal naar de vaantjes te helpen (en achteraf terug netjes te maken) om een grotere afvoer te steken.

Dus is mijn vraag: is het mogelijk om een vermaler op de afvoer van het toilet aan te sluiten maar dan niet recht achter het toilet maar pas beneden, in de keuken?

Dit zou dan een tussenoplossing zijn tot we binnen enkele jaren de keuken, de vloer en het terras gaan vernieuwen en dan uiteraard een grotere afvoer kunnen plaatsen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat zou betekenen dat er een 110 mm leiding vanaf de pot naar de broyeur aangelegd moet worden.
 

Marcn88

  • #3
Dit zal kunnen met 110 of 90mm naar broyeur maar deze dient een eigen afvoer te hebben en zal ik cker niet bij op de afvoer van de keuken zetten, ivm de broyeur pompt onder druk weg dikke kans dat het in je keukenafvoer zo weer omhoog komt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu