Zolder "plafond" afwerken met kit

Capsoft

  • #1
Hoi, ik ben op zolder alle kieren aan het afkitten. in de nok zitten ruimtes tussen de balken en de platen van het dak. alle platte latten die van boven naar beneden lopen over die platen ben ik ook aan de zijkant aan het afkitten. maar mijn vraag is: mag het allemaal wel dicht gekit worden? ik herinner mij namelijk nog mijn vraag over mijn garage isolatie waarbij ik niet zo maar tussen balken aan de binnenkant isolatiespul mocht doen omdat het eventuele vocht er dan tussen zou gaan zitten. Dus is het wel goed dat wij zo al het hout netjes met overschilderbare kit afkitten? Het ziet er in ieder geval een heel stuk beter uit. Op grote kieren heb ik een profieltje geplakt zodat ook dat er strakker uit ziet. Misschien is het duidelijker met de volgende foto's


 

Manusen

  • #2
Kan je gewoon dichtkitten, ventilatie is bijna altijd vanaf de buitenkant van de woning nodig. Enige ventilatie wat je vaak binnen ziet zijn de roosters en ventilatiegaten.
 

Capsoft

  • #3
Bedankt Manusen, maar ik heb geen roosters of ventilatiegaten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Capsoft schreef:
Bedankt Manusen, maar ik heb geen roosters of ventilatiegaten.
Dan weet je wat je kan verbeteren ;)
 

Capsoft

  • #5
Ik weet niet of het een standaard dak afwerking is voor een woning die volgens mij 30 jaar oud is. Volgens mij heb ik ook geen dakisolatie?
Ik heb alleen een dakraam (wat aan vervanging toe is)
 

Capsoft

  • #6
Ik heb het nog even offline nagevraagd, maar wil het nog even hier navragen voor de zekerheid. Mij is gezegd namelijk dat het dak geisoleerd is en dat de latjes die ik afkit gewoon afwerklatjes zijn en dus niet uitmaakt dat ik alles dichtsmeer. Blijkbaar zou het ventileren tussen de pannen en de isolatieplaten gewoon goed moeten gaan en ventileert de zolderruimte voldoende met het dakraam en de open deur naar de 1e verdieping?
De zolder is waarschijnlijk al 30 jaar zonder kit op die balkjes. Op dit moment denk ik dat het allemaal prima af te kitten is en er verder geen ventilatie roosters of gaten ergens nodig zijn, maar wil het toch wel graag van jullie, de experts, horen.

ps. op de foto's kun je misschien zien dat ik begonnen ben vanaf de nok richting het dakraam en het laatste stuk tegen de rode muur nog moet doen.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Zoals Manusen al zegt kan je de binnenkant gewoon afkitten. Als het dakraam altijd een beetje open staat, of tocht, heb je al snel voldoende ventilatie van de zolder.
 

Capsoft

  • #8
Dus roosters en ventilatiegaten zijn niet nodig. Bedankt voor de bevestiging :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu