Zeil op betonnen vloer

Krotje

  • #1
Ik wil zeil leggen op een betonnen vloer.
Ik neem aan dat direct erop leggen geen goeie optie is.
Zal wellicht een isolerende, dampwerende laag onder moeten?
Wat kan je het beste doen? Er is zoveel op de markt.
Ik lees over een aparte folie en dan iets van platen erop en dan pas het zeil.
Of zijn er ook platen die al zo'n vochtwerende werking hebben?
En hoe leg je die platen eigenlijk? Legt dat gewoon los op het beton...of moet je die platen nog in het beton vastboren ofzo? Nee toch zeker? (Een klus-leek hier :) )
En krijg je bij platen niet vaak dat de ene iets hoger ligt dan de andere en dat je deze 'scheidingslijnen' door het zeil gedrukt zal gaan zien?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik ga er van uit dat je vinyl bedoeld. Dat kan prima zo op de betonvloer. Mits de betonvloer glad is en er geen gaten in zitten. Elke oneffenheid tekent namelijk door en bij een gaatje loop je de kans om het vinyl stuk te lopen.

Als de betonvloer onvoldoende vlak is kun je de vloer egaliseren met egaline of speciale ondervloerplaten toepassen. Dit zijn speciale platen met een harde toplaag. De groene ondervloerplaten voldoen niet. Deze ondervloerplaten kunnen los gelegd worden.

Een dampwerende laag is niet nodig onder vinyl. Het zet namelijk niet uit onder invloed van vocht en is bovendien vanzichzelf al dampdicht.

Het vinyl kan vervolgens los gelegd worden op de ondervloer.
 

Katarina

  • #3
Ik heb mijn zeil ook rechtstreeks op beton liggen, door het hele huis.
Laten doen door professionals, en die begonnen zelf ook niet over een ondervloer.

En het ligt prima moet ik zeggen.
Zeker als je wat dikker zeil hebt (betere kwaliteit) is het heerlijk, 's zomers koel en 's winters niet heel koud.
 

Alexxx

  • #4
Als betonvloer niet vlak is of korrelig. gewoon egaliseren. Dat is het mooiste en en geeft het strakste resultaat. Eventueel is er wel "folie" (soort karton achtige folie en werkt licht egaliserend en isolerend.) te verkrijgen voor onder vinyl. Zit op rollen van 100 meter en is ca. 90cm breed. (wel te verkrijgen bij woninginrichter) platen zoals eerder genoemd is ook een optie, maar vind persoonlijk niet ideaal, daar de kans op doortekening in het vinyl bij strijklicht van de naden van de platen aanwezig is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu