Zanussi wasmachine zf 812c v-snaar: niet op te spannen?

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #1
Kluscollega's,

Zanussi wasmachine ZF812c, p659151 pnc 914789021

Onze wasmachine loopt al een tijdje in de aanloop naar het centrifugeren te 'gieren' en de was komt er ook niet al te droog meer uit. Ik wilde de V-snaar derhalve eens gaan opspannen (waarvan ik uitging dat het zo ongeveer net zo ging als vroeger met v-snaren van auto's) maar zag tot mijn verbazing geen stelmogelijkheid of spanrol.

Ik kan zelfs de motor niet stellen, die hangt gefixeerd in 4 gaten zonder sleuven. Ik ben niet zo thuis in de wasmachinelarij, dus ik weet niet of dit gebruikelijk is.

In ieder geval: hoe dient men dit af te stellen?







Alvast bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Volgens mij is dit een machine met centrifugaalkoppeling op de motor, de snaar hiervan kunt u niet spannen, de snaar heeft z'n beste tijd wel gehad gezien het glimmen op de foto.
De snaar vervangen is dan de enige mogelijkheid, koop wel een originele en geen goedkope vervanger, het luistert nogal nauw.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Jan bedankt, ik zal een nieuwe snaar bestellen. Scherp gezien die glimmende snaar, het beste is er inderdaad wel af (en ligt onderin de machine :mrgreen: )

Kan ik de nieuwe snaar gewoon installeren door hem 'mee te laten lopen' als ik het snaarwiel/motorkoppeling handmatig ronddraai of moet ik de motor loshalen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het beste is aan 1 kant van de motor de schroeven er even uit te halen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu