Zanussi wasmachine zaffiro 14

A

Anonymous

Gast
  • #1
Beste witgoedmonteur, mijn Zanussi zaffiro 14 wasmachine maakt sinds gister een "hels" kabaal tijdens het centrifugeren.

Type p6248706, prodnummer 914798002/03 , serienmr 10501624

Ikzelf denk dat het lager van de trommel stuk is. Mijn vraag is, is dit redelijk eenvoudig te reparen door een beetje techneut als ik.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Inmiddels de machine open gemaakt, ik ben er nu van overtuigt dat het lager van de trommel stuk is (hij granst). Hoe nu dit lager vervangen? En zijn er nog andere onderdelen die vervangen moeten worden keerringen bv. Arie
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Lager is niet officieel te koop, voor een goede reparatie dient de complete achterkuip te worden vervangen, kost aan materiaal ongeveer 125 tot 150 euro.

Losse keerringen en lagers zijn wel leverbaar, maar wordt niet geadviseerd door Zanussi, Advies, ouder dan 8 jaar kunt u beter een verse aanschaffen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Machine is 4 jaar oud
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Neem contact op met je leverancier, na 4 jaar mag dit probleem, behalve als je 10 x per week wast, NIET voorkomen.

Vraag om een coulanceregeling, dit zijn ze (we) verplicht krachtens het burgelijk wetboek. Succes ermee..
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Hierbij nog even een reaktie op mijn vraag van 2/2/05. De machine maakte kabaal bij het centrifugeren.Op advies van Witgoed monteur even bij mijn dealer langs gegaan en het probleem voorgelegd (defecte lagers van de trommel).

In tegen stelling tot wat witgoed monteur beweerde zijn er wel revisie setjes te leveren. Er is mij gelijk een setje toegezegd (was niet op voorraad).Tevens kreeg ik een ruilmachine mee zodat ik op mijn gemakje de machine kon demonteren. Vandaag de boel uitelkaar gehaald, en tevens de oorzaak van de defecte lagers gevonden (de keerring was lek zodat er water in de lagers stond)

Ik denk dat als je een en ander door een monteur laat repareren het onbetaalbaar wordt, maar het is goed zelf te doen. In ieder geval bedankt voor het advies Vgr Arie
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Zelf met iemand van Zanussi (Elgroep) over revisiesetjes gesproken, noch op de officiele onderdelensites nog in de cd documentatie wordt hier melding van gemaakt!

Revisieset is dus geen orgineel onderdeel... Trouwens, geen goede service van je leverancier, wij plaatsen ook een ruilmachine EN voeren de reparatie WEL uit... tegen een ZEER gereduceerd tarief
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Begrijp mij niet verkeerd ik wil gewoon ZELF mijn machine maken,dit vind ik leuk.

Maar voor ik aan iets begin probeer ik links en rechts wat advies te krijgen, zo ook op dit forum. Ik vind de service van mijn dealer dus wel goed (ze kennen mij een beetje).

Het advies omdus maar een nieuwe te kopen als de machine ouder als 8 jaar is vind ik dus wat kort door de bocht. Overigens stonden de onderdelen gewoon in de computer met alle onderdeel nummers erbij. Vgr Arie
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Ach, met 27 jaar ervaring kan ik elke dag nog wat leren........
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Inderdaad, lagers en keerringen sinds kort los te koop, bedankt voor de tip
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
Beste witgoed monteur heb toch een nieuwe achterkant van de waskuip gekregen ipv losse lagers, jij had dus ook gelijk.

Vgr Arie
 
A

Anonymous

Gast
  • #12
De lagers zijn overigens ook bij de eerste de beste lager boer te koop en waarschijnlijk goedkoper, de keering kan wel een probleem zijn.

Arie
 
A

Anonymous

Gast
  • #13
ook de keering is geen probleem en is te leveren
 
A

Anonymous

Gast
  • #14
Bedankt voor de update en succes met de reparatie
 
A

Anonymous

Gast
  • #15
Hij draait weer als vanouds
 
A

Anonymous

Gast
  • #16
Goed werk man, mijn complimenten.

Zorg ervoor dat er REGELMATIG ( 1x per 14 dagen) een kookwas op 95 graden wordt gedaan en er niet teveel zeep wordt gebruikt. Door dit advies te volgen wordt een aantasting van de keerring in de toekomst voorkomen en heeft u langer plezier van de reparatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu