Zanussi TCE 7224 droogt niet meer

Micha Bremer

  • #1
Ik heb een Zanussi TCE 7224 Type P542264 prod.no. 91609272001 van ongeveer 5 jaar oud. Tot een aantal weken geleden deed hij het goed maar de laatste tijd duurde het langer voordat de was droog was en nu komt de was er na een dag nog nat uit. Het eerste lampje (droger in bedrijf of zo) brand wel en als je het startknopje indrukt draait hij even (1 of 2 keer draait de trommel rond) en stopt dan weer.
Ik heb uiteraard het pluizen filter in de deur en in de onderrand van deuropening schoon evenals de metalen lade onderin de droger (weet niet hoe deze heet). Het verwarmingselement aan de achterzijde is vrij van stof en binnenin ook al schoon met de stofzuiger. De was wordt wel warm/heet en de ventilator aan de voorzijde draait ook maar die draait volgens mij met de trommel mee want als ik daar aan draai draait de trommel ook.
Dus als je de droger aan zet draait hij eerst goed en denk je dat weer helemaal goed maar dan stopt hij er na een tijdje mee en draait dan nog heel af en toe 1 slag.
Iemand enig idee wat dit kan zijn? Een zelfde vraag is volgens mij al eens gesteld maar daar was geen antwoord op, we zijn nu een paar jaar verder en misschien wat ervaringen rijker. Ik hoor graag van jullie.
 

Micha Bremer

  • #2
Dit weekend de droger uitelkaar gehaald en al het binnenwerk pluizenvrij gemaakt. Geen effect. De twee ventilator schoepen kunnen draaien, maar worden misschien niet goed aangestuurd. De droger begint goed en valt na een tijdje stil en gaat dan ook niet meer verder, was is warm/heet, en als je het startknopje indrukt gaat ie wel verder. als je dit een paar keer doet, deur open was voelen en start indrukken (was voelen is natuurlijk niet altijd nodig) dan krijgt de droger de was uiteindelijk wel droog en geeft hij aan dat hij klaar.
Samengevat: starten doet hij goed, maar stopt en eindigen kan hij ook als je maar vaak genoeg de startknop indrukt. Lijkt er op dat er ergens tijdens het proces iets misgaat waardoor hij niet verder kan. Welk onderdeel moet ik hiervoor vervangen, zodat de droger het hele programma weer kan doen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Als u wasverzachter gebruikt kan de vochtmeting misschien van slag zijn, maak de trommel aan de binnenkant eens goed schoon met schoonmaakazijn en controleer de koolborstel achter op de as van de trommel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu