Zanussi LION 1400 trommel draait niet

Emmarly

  • #1
De trommel van onze Zanussi LION 1400 draait niet meer. Als je het programma aanzet, neemt de wasmachine gewoon water in, maar als daarna de trommel moet beginnen te draaien geeft hij alleen een zoemend geluid en verder gebeurt er dus niets. Ook zonder was in de trommel precies hetzelfde verhaal. De trommel met de hand draaien gaat ook al veel stroever dan normaal.

We hebben afgelopen zaterdag de afvoer schoongemaakt en daarna even geprobeerd zonder was erin en toen leek hij het weer normaal te doen en draaide de trommel wel gewoon. Maar gisteren met was erin deed hij het toch weer niet. Daarna ook zonder was niet meer.

Ik zie op dit forum in veel gevallen dat de koolborstels vervangen moeten worden, maar in die gevallen kan de trommel meestal wel met de hand normaal worden rondgedraaid. Bij onze wasmachine is dat dus anders.

De wasmachine is circa 3 of 4 jaar oud.
Waar kan dit probleem met de trommel aan liggen?
Alvast bedankt
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Schroef de achterkant open, verwijder de snaar en schakel de machine opnieuw in, u knut dan constateren of de trommel goed met de hand te draaien is en of de motor draait.
Ik vermoed dat de koolborstels op zijn, bij minder dan 15 mm uit de houder deze vervangen.
De trommel moet wel heel veel weerstand geven wil een motor deze niet rond kunnen krijgen met goede koolborstels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu