Zanussi lion 1200 met iets onder de trommel

Slim6671

  • #1
Geachte l.

Bij mijn Zanussi lion 1200 wasmachine hoor ik bij het centrifugeren af en toe een harde tik. Ik vermoed dat er iets onder de trommel is terechtgekomen maar weet dit niet zeker (de dames missen i.i.g. niks) .
Nu heb ik twee vragen:

Hoe kom ik onder de trommel want ik kan helemaal geen bouten vinden aan de achterkant.

En is dit wel verstandig want ik heb het apparaat pas 4 maanden. (i.v.m. garantie voorwaarden) en het kan ook bijv een schroefje zijn o.i.d.

Iemand enig idee ?

Alvast bedankt.

Slim6671
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het meest voorkomend is een bh-beugel tussen kuip en trommel.
Dat kun je alleen door de gaatjes van de trommel inspecteren.

Verwijderen wordt meestal via (tijdelijk) demonteren van het verwarmingselement gedaan, maar je loopt inderdaad kans, dat je de (verdere) garantie verspeelt indien je dat zelf doet.

Ik weet niet of eventueel verwijderen van een bh-beugel o.i.d. onder garantie valt, het lijkt me persoonlijk van niet... Je zou even met de leverancier kunnen overleggen daarover.

Overigens richt je met alleen kijken (zaklantaarn gebruiken!) geen schade aan...
 

Wasmannetje

  • #3
Goededag, in 90 van de 100 gevallen worden helaas alle kosten berekend, in sommige gevallen besluit een technicus van de fabrikant iets anders, maar ga er vanuit dat het afrekenen wordt.

Het is immers een gebruikersfout, en bovendien is het verstandig bh's ed niet in de machine te doen, en schroeven en spijkers al helemaal niet.

Groeten wm
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu