Zagen op 12 mm vanaf wand

MikeWazowski

  • #1
Ik wil schuifdeuren maken die in de muur verdwijnen. In muur 1 is dat makkelijk gelukt, want daar kan ik beide kanten verwijderen en alles op maat herinstalleren. Maar een buitenkant van muur 2 is betegeld, waardoor ik dit gedeelte van de muur moet laten staan. De platen aan de binnenkant van de muur zitten vast verticale houten staanders die 88 mm dik zijn.

Ik wil dus deze verticale staanders dus verticaal doorzagen op 12 mm vanaf de binnenwand die aan de buitenkant betegeld is (dan heb ik ruimte om de deur te verbergen). Hoe doe ik dit? Mijn decoupeerzaag heeft een minimale zaagbreedte van 33 mm, de cirkelzaag 31 mm... Het gaat om 3 balken van 240 cm, dus een handzaag is erg veel werk en er is geen ruimte om te bewegen.

Bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn lange decoupeerzaagjes te koop.
 

MikeWazowski

  • #3
Dank je voor je antwoord, maar decoupeerzaagjes van ongeveer 1 meter hebt je niet denk ik. Die afstand heb ik nodig als diepte in de muur tot de kopse kant van de muur waar ik dan vrij zou kunnen bewegen.....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat heb ik niet gelezen.

Dan hebt u een probleem denk ik want een motorkettingzaag met een blad van een meter is niet te hanteren :?
Dat zal m.i. toch wegbreken van de platen worden en alles opnieuw plaatsen, wanneer het zo'n groot stuk is zal de stevigheid ook sterk verminderen, dat zou ook problemen kunnen opleveren.
 

MikeWazowski

  • #5
Even voor de duidelijkheid: ik moet dus parallel aan de wand zagen op een breedteafstand van 12 mm (dus 12 mm haaks gemeten op de wand).

Ik hoorde net van iemand met wie ik dit probleem besprak dat parketleggers een soort zaag hebben die op hele kleine afstand van een muur kunnen zagen? Iemand die daar iets over kan vertellen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Misschien dat een foto plaatsen hier van de situatie ter plaatste, meer oplossingen opleveren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het was me niet duidelijk wat u bedoelde.

Met een lamellenfrees kan heel dicht tegen de wand gezaagd/gefreest worden, hoeveel precies weet ik zo niet maar het zal aardig in de buurt komen.
Oospronkelijk zijn ze er niet voor bedoeld maar met enige voorzichtigheid zijn ze er goed voor te gebruiken.
 

Williewortel

  • #8
Met een osscilerende zaag kun je strak langs een wand zagen. Wordt ook veel in de boten wereld gebruikt (Niet werkende link,mod) en ook bij achterafinbouw in campers juist omdat je er vlak langs een wand mee kunt zagen.
 

MikeWazowski

  • #9
Bedankt Jan en Williewortel, ik heb met jullie antwoorden nu op internet een kantenzaag en een reciprozaag gevonden :D.
De kantenzaag lijkt me het meest praktisch (geleiding langs de wand), alhoewel deze waarschijnlijk niet tot helemaal in de hoeken kan komen - maar ik kan natuurlijk wel een klein stukkie met de hand zagen.

@Peter: ik moet de besproken muur nog openhalen, dus een foto wordt lastig - als het niet kan heb ik de muur voor niets opgehaald. Ik ga wel even kijken of ik iets duidelijks kan tekenen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Met een reciprozaag zit u nog gauw 5 cm van de kant.
Met een lamellenfrees is het mogelijk tot zo'n 6 cm in de hoek te zagen.
 

Williewortel

  • #11
Helaas geen produkt namen. Als je in google oscillatietechnologie gebruikt dan kom je bij een fabrkant die zagen heeft die vlak langs een kant kan werken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Prachtige machines maar die zijn niet te betalen voor een enkele keer gebruik.
Misschien heeft een verhuurbedrijf ze wel.
 

VeroNL

  • #13
Sinds zeer korte tijd is een soortgelijke machine te koop voor de consument, in een "gunstiger prijssegment".
Zonder namen te noemen: Deze fabrikant produceert groene en blauwe machines :wink:
Op de website van die fabrikant staat het product helaas nog niet vermeld, maar ik heb die machine afgelopen week al in een dhz zaak zien staan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #14
Wellicht kan je een japanse zaag gebruiken, die is flexibel en zaagt vlak langs je muur.

grtz
Henk
 

Black Knight

  • #15
Kantenzaag zoals MikeWazowski bedoelt, lijkt me best voor dit geval. Een reciprozaag gaat denk ik niet lukken op 12mm. Trouwens : 88mm is al vrij dik, weet niet of een kantenzaag daar door geraakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu