X Smart Home M3 draadloze video deurbel aansluiten

Gsm

  • #1
Mijn dochter heeft genoemde deurbel gekregen maar ik krijg hem niet goed werkend.
Installeren op wifi etc gaat goed en ik krijg meldingen als er op de bel gedrukt wordt maar dan ligt die los in de schuur met de 2 batterijen er in.
Omdat het zo goed werkte wilde ik hem gaan plaatsen dus de bestaande drukker van de deur gehaald en de draden daarvan aangesloten op de grondplaat maar als ik dan de video deurbel er op drukt dan gaat de bestaande bel in de gang te keer dus zonder dat ik op de deurbelknop druk.
Doe ik wat fout of zou die niet goed zijn ?
Kan iemand mij helpen hem werkend te krijgen ?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Volgens mij is deze deurbel helemaal niet geschikt om met een conventionele gong te gebruiken. Dus de gong weghalen en de draden doorverbinden zou een hoop moeten schelen.

Verder is er helaas niet heel veel informatie over deze bel te vinden. Dit forumtopic is letterlijk het tweede zoekresultaat op Google nu... Maar geen enkele van de sites die ik vindt claimt dat het met een gong werkt.
 

Gsm

  • #3
Hoe bedoel je gong weg halen en draden doorverbinden ? Als de gong weg is hebben de draden geen nut meer en kan ik beter de trafo uit zetten in de groepenkast.

Ik twijfelde aan de tekst in de handleiding maar die klopt waarschijnlijk wel, er staat dat er 16-24VAC aan te sluiten dus dan zijn de contacten niet voor een standaard gong bestemd maar om de video deurbel te laten werken. Vond dat vreemd omdat die op 2 batterijen werkt wat dus DC is en de aansluiting is AC maar dan zal er wel een gelijkrichter in de bel zitten.
Dan moet ze hem maar als camera gaan gebruiken en / of een Ring of zo iets kopen.
Bedankt voor de uitleg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Je kunt de videodeurbel wel voeden met de transformator (mits die 16-24VAC is dan), door de gong te verwijderen en de draden door te verbinden. Ik snap niet waarom je zegt dat je de transformator dan net zo goed uit kunt zetten, als je dat doet krijgt de videodeurbel er uiteraard ook geen spanning meer van.
 

Gsm

  • #5
Nee klopt maar de videodeurbel wordt gevoed door 2 batterijen dus heeft die geen voeding nodig en de voeding is maar 8VAC
Zonder gong hoor je de deurbel niet in het huis alleen een melding op de telefoon
Haal ik de gong weg dan kan ik dus net zo goed de trafo uitzetten want die werkt dan nergens meer voor.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Het voordeel van een (geschikte) trafo is natuurlijk dat je niet steeds die bel hoeft op te laden.
 

Gsm

  • #7
Klopt maar ik wist niet dat de contacten in de videodeurbel voor de voeding was en dacht dat de gong daarop aangesloten moest worden.
Nu dat dat blijkbaar niet het geval is moet ze maar een andere kopen die wel werkt met de gong en dan hoef ik de trafo niet te vervangen.
Ik weet niet of ik het mag vragen maar welke videodeurbel is geschikt ?
Ik denk bv aan een R*** maar welke ?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #8
We mogen hier inderdaad geen specifieke producten aanprijzen.

Je zult voor veel modellen de beltransformator moeten verwisselen, veel van dit soort deurbelcamera's heeft 12-24V nodig, ook bepaalde modellen van R***. Let dus even goed op de specificaties als het belangrijk voor je is dat je de huidige transformator kunt blijven gebruiken.

En kijk behalve de aanschafprijs ook even naar de abonnementsprijzen. Voor bepaalde functies van de grote fabrikanten moet je maandelijks betalen.
 

Gsm

  • #9
Dank je wel voor de tip, ik ga er mee aan de slag
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu