Wie vervangt tochtprofielen/ deurrubbers

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #1
Ik heb een houten voordeur in een houten kozijn, hier valt de voordeur tegenaan op een aluminium strip waar een rubber flap opzit. nu sluit dit niet overal netjes meer, het zit vol met verfresten en is inmiddels denk 25 jaar oud.
nu wil ik dit laten vervangen, mede omdat het met een tacker vast gemaakt wordt besteed ik dit klusje liever uit.

ik vraag me alleen af, wie doet zulke werkzaamheden, de schilder? en kan iemand een schatting maken van de kosten van bijvoorbeeld 1 voordeur?

ik ben niet opzoek naar een naam van een firma of offerte, maar vooral benieuwd bij welke vakman dit onder dagelijkse werkzaamheden valt?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Een beetje all round timmerman moet dat kunnen. Prijsopgave of indicatie moet je aan de man vragen die het gaat doen.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Nu zijn er ook plakstrips op de markt. als je de ondergrond goed schoonmaakt, is dit dan een goed alternatief? of is het gebruik van een aluminium strip met rubberflap toch echt beter?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Vastspijkeren zit gewoon beter (langer) vast.

Je hebt ook tochtstrip die ingefreesd wordt. Die is vaak beter, omdat je geen kier naast de strip hebt. En dat ziet er veel netter uit.

Kies een timmerman die ervaring hiermee heeft.
 

Kluskoppel

  • #5
Ik heb deze klus onlangs nog zelf gedaan. De strip (aan je beschrijving te horen gaat het net als bij mij om de variant '*') is o.a. bij de * bouwmarkt te koop voor weinig geld. Daar verkopen ze ook bijbehorende RVS-spijkers. Met een ijzerzaag, punttang (om niet op je vingers te slaan :lol: ), drevel en hamer had ik het in een ochtendje klaar. Ik was nog geen €10 per deur kwijt gok ik.

Merk en winkel niet nodig - mod
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu