Whirlpool sealine 1400 stop met melding deur

Suicide Monkey

  • #1
Hoi,

Ik zit hier met een wasmashine van Wirlpool type Sealine 1400 (8592 093 12000) en zit met het volgende probleem:
Terwijl de wasmachine aan het draaien is stopt die plots en geeft de melding dat de deur geopend is (lampje begint te knipperen). Ik zet die dan in de stand op leeg te pompen zodat ik de deur terug kan openen maar als ik dan direct probeer om opnieuw te beginnen wassen hoor je die iets doen en begint het lichtje opnieuw te knipperen. Ik heb het contact van de deur al uitgemeten en die leek me toch nog in orde en komt ook toe op de printplaat (heb op de connector van de kabel gemeten). Ik heb geprobeerd om de baantjes op de printplaat te volgen maar dit leek me toch gekkenwerk en ben ook niet in het bezit van een schame van die wasmachine dus zit ik voorlopig vast. Het vreemde is dat ik de dag dat het probleem voor het eerst voorkwam nog verschillende keren heb geprobeerd om een was te doen maar na een paar dagen niets doen werkte die plots terug. De wasmachine heeft dan nog een paar keer gewassen maar nu heb ik terug hetzelfde :? Is er iemand die mij hierbij kan helpen?

Alvast bedankt,

SM
 

Suicide Monkey

  • #2
Ik heb daarnet nog de motor in mijn handen gehad en de koolborstels zagen er nog vrij goed uit (zeker nog 2cm lengte overschot), ik had op het forum gelezen dat die dingen voor zo'n problemen kunnen zorgen.
 

Witte Hond

  • #3
Controleer of de deurhaak goed in het deurslotje valt, als deze te laag zit kan dit ook het probleem veroorzaken.

Buig anders de deur heel iets omhoog zodat de deurhaak recht in het slotje valt.

Werkt dit niet, dan lijkt me toch dat het deurslot defect is.
 

Suicide Monkey

  • #4
Ik heb de oorzaak van het probleem ondertussen al gevonden. Gisteren is er een technieker langs geweest en die vertelde me dat wanneer het lampje van de deur knippert dit eigenlijk een foutmelding is dus wanneer alles in orde is mag die enkel wel of niet branden. De technieker zelf heeft eigenlijk niet veel gedaan maar zag wel dat het circuit onderbroken was die naar de koolborstels ging maar omdat de wasmachine terug werkte is dat terug weggegaan omdat een slecht kontact soms moeilijk op te sporen is, is die terug weg gegaan en moest ik terug contact opnemen moest het probleem zichj terug voordoen. Ik heb dan van de morgen terug een wasje willen doen maar 20 min later was het lampje terug aan het knipperen :-| Dan maar de bedrading gecontroleerd en terug was het circuit naar de koolborsteltjes onderbroken. Na wat zoekwerk bleek het slecht contact in 1 van de draden zitten ong. 20 voor de motor en heb ik dat slecht stuk er maar van tussen gehaald.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Netjes opgelost, bedankt voor de terugmelding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu