Whirlpool grand prix 1200 start niet

Martk

  • #1
Hallo,

Ik heb een Whirlpool grand prix 1200 (NC 8570 612 12903) die niet meer wilt starten. Bij het kiezen van een programma berekent hij netjes de tijd en de startknop knippert (zoals altijd), alleen blijft de startknop knipperen als je hem indrukt. Er gebeurt verder niets en alle andere knoppen doen het nog wel.

Eén raar dingetje tijdens het langsgaan van de programma's is dat bij het programma 'afpompen' het display een cijfer aangaf i.p.v. de tijd en als dan op de startknop drukte werd het cijfer steeds één hoger. Na ongeveer 20 keer klikken kwam de tijd weer op het display.

Is deze machine nog aan de praat te krijgen of is het einde verhaal?

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Mart
 

Arno23

  • #2
Mogelijk is er dan iets mis met de afvoerpomp waneer u het programma afpompen kiest werk hij dan wel gewoon en komt er een normale straal uit of weinig tot niets ? ik weet dat Bauknecht en Wihrlpool wasmachine's bijna identiek het zelfde zijn dus mogelijk bezit uw wasmachine een magnetische pomp allen vreemd dat er dan een cijfer instaat normaal zou er dan de melding p.f ( pump Failure ) staan het kan dus zijn dat u pomp defect is misschien weet er iemand anders hier meer van
 

Martk

  • #3
Update:

Arno23, bedankt voor je antwoord. In het begin deed het programma afpompen ook niets, geen foutmelding, niets. Na een tijd de stekker eruit te hebben gehad probeerde mijn vriendin, voor de grap, of de wasmachine weer spontaan wilde draaien. En jawel hoor, hij startte weer, maar hij deed het maar even.

Toen heb ik een dag de stekker eruit gehad (misschien statische lading op de printplaat?) en daarna kon ik gewoon weer de programma's starten. Echter tijdens het spoelen gaat de machine nu af en toe spontaan op hoge toeren draaien, met een bonkende machine tot resultaat. Ik heb dit forum afgespeurd en zag dat dit waarschijnlijk aan de tachograaf achter op de motor of de electronica ligt.
Ik heb de machine open gehad en voor de zekerheid de koolborstels gecontroleerd. Die waren in orde, ruim 35 mm en glimmend. Verder lijkt de tachograaf ook te werken, met mijn multimeter krijg ik enkele tienden Volt door als ik met de hand aan het wiel draai.

Ligt het dan aan de electronica? En is daar wat aan te doen/meten?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu