Whirlpool advies

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik ben van plan een Whirlpool aan te schaffen.

Ik wil graag weten of de zij lucht uit de badkamer zuigen (wat koud kan zijn) of dat dit gewoon badwater is wat circuleert.

Ik wil namelijk een Whirlpool met eenvoudige belletjes en een massagestraal uit de zijkanten. Verder heb ik gehoord dat de motor veel lawaai maakt, valt hier wat tegen te doen?

Wat moet ik zeker niet nemen? (uit jullie ervaring)
Alvast bedankt John.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Je kan 2 dingen doen, puur water uit de zijjets laten spuiten, dit is gewoon badwater en dus warm, maar realiseer je dat bewegend water veel sneller afkoelt dan stilstaand water.

Dan kun je er ook nog voor kiezen om lucht door het water uit de zijjets te laten spuiten, dit geeft een heftiger effect, de lucht wordt uit de badkamer gezogen (normaal dus 24 graden) en als je een goed bad hebt langs de motoren geleid om nog wat meer op te warmen (maar verwacht daar niet teveel van).

De lucht uit de bodem wordt ook uit de badkamer gezogen, hetzelfde als hierboven. Wat ik je wel kan aanraden is een automatische reinigings installatie, het nablazen van de airjets in de bodem en het doorspoelen van de leidingen met vers water. Dit alles om een eventuele besmetting met legionella te voorkomen (heb je kinderen?).

Om het geluid te beperken, moet je geen omkasting van gipsplaat of houten platen maken maar een omkasting van cellenbetonblokken van 10 cm dik, of 2 keer 5 cm met isolatie ertussen. Dit scheelt aanzienlijk in het geluid, maak wel een voldoende groot revisierooster dat tevens dient voor de toevoer van lucht. Dat rooster moet bij de motoren geplaatst worden.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu