Werkwijze terras/lijngoot volgorde

Mbbakker

  • #1
Goedemorgen,

ik heb al heel wat gegoogled en gezocht op het forum maar ik vindt niet het juiste antwoord wat ik zoek.

we gaan een terras aanleggen van ongeveer 50m2 met 60x60 tegels, deze gaat halverwege verspringen (groot deel en klein deel).

hier gaan we op het einde een lijngoot plaatsen voor de waterafvoer, deze willen we 1 tegel terughouden van het einde. Dus na de goot komt er nog 1 tegel en dan de opsluitband.

Het Lijkt mij dat na het uitgraven van het zandbed eerst de lijngoot geplaatst moet worden ivm aansluiting op het riool. Daarna zandbed erin, opsluitbanden plaatsen, aantrillen. Daarna vlakken en tegels erin.

maar hoe krijg ik het dan voor elkaar om precies uit te komen met tegels op de goot? Zeker omdat er ook een verspringing in de lijngoot zit lijkt me dit vrij lastig op te meten.

we willen gaan werken met hele tegels (links en rechts van terras komen borders dus zijn flexibel kwa breedte). En diepte van het terras eindigt ook op hele tegels.

wat is nu de volgorde van deze werkzaamheden?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Meten is weten.
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #3
Geen lijngoot maar het water direct de tuin in laten lopen, is dat een optie voor je?
Zo deden wij het altijd.
 

Mbbakker

  • #4
Meten is weten, gissen is missen ken ik, maar was niet helemaal het antwoord op mijn vraag.

water de tuin in laten lopen gaat helaas niet op, tuin bestaat uit kleigrond die zeer slecht water door laat.

er is een rioolafvoer aanwezig voor hemelwater waar de lijngoot op aangesloten kan worden, het resterende water wat in het tuingedeelte valt kan de grond wel aan.

wat ik me afvraag is, normaal zie ik dat ze de goot pas plaatsen nadat de bestrating erin ligt. Maar wat ze niet laten zien is hoe doe je dat met de aansluiting van goot op het riool, deze moet da toch al op de juiste plaats zitten?

Er komt een zand/vuil vanger in de goot te zitten dus de aansluiting naar het riool zit wat dieper dan bij een goot zonder zandvanger.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu