Welke verf verandabalken? (vuren)

Arnov

  • #1
Welke verf moet ik gebruiken om de balken van mijn veranda in de verf te zetten?

Het zijn balken waar je bepaald niet makkelijk bij komt, waardoor ik een oplossing hoop te vinden die langer mee gaat als standaard grondverf en een aflak. de balken pakken vangen op sommige plaatsen regen en vocht, waardoor de huidige balken vervangen moeten worden.

Ik hoor suggesties om menie te gebruiken. Is dit de beste oplossing of zijn er andere oplossingen?

Ik hoor het graag, alvast bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Waar zitten ze? Zijn het draagbalken die in het zicht zitten of onder een vloer?
 

Arnov

  • #3
Beste Kees,

De voorste balk is zichtbaar te zien als je voor de veranda staan. De veranda bevindt zich ca 1 meter boven tuinniveau. De twee andere balken liggen erachter, nagenoeg uit het zicht.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Menie ( en daarvoor gebruikten we altijd heel graag loodmenie) sluit de houtporien volledig af en daarmee indringen van vocht. Denkt u maar aan het opleggen van draagbalken in de muur. De koppen werden altijd in de loodmenie gezet.

Loodmenie is vanwege het giftige loodoxide verboden ( in Nederland althans). Kunt u daar ergens nog aankomen, dan is dat wel de beste optie. Bovendien is er niets op tegen om oranje loodmenie weer over te schilderen in een kleur die u wenst.

Er is ook loodvrije menie, een goede vervanger. Omdat het in uw geval esthetisch is ( er zijn delen zichtbaar) zijn bitumenhoudende producten niet geschikt. Teer kunt u niet overschilderen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu